Doua autovehicule Mercedes, furate din Franța și Italia, depistate la PTF Albița

In doar cateva zile, polițiștii de frontieră din cadrul PTF Albița au depistat două autovehicule marca Mercedes declarate furate de autoritățile din Franța, respectiv Italia.

În ziua de 4 mai, în jurul orei 02.30, la PTF Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control la trecerea frontierei, Ștefan P., cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 45 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Franța. Existând suspiciuni cu privire la proveniența autovehiculului, lucrătorii vamali au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat din Franța cu o zi in urma. Ștefan P. a declarat că a împrumutat microbuzul de la un conațional din Franța și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autovehiculul, în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Vaslui în vederea continuării cercetărilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, tot în PTF Albița, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice, Cătălina N., în vârstă de 36 de ani, din Bacău, conducând un autoturism marca Mercedes Benz SLK200 Kompressor, înmatriculat în Italia. Existând suspiciuni cu privire la proveniența autoturismului, lucrătorii vamali au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că acesta figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia. Femeia a declarat că autoturismul a fost achiziționat din Italia, de la o societate de profil, cu suma de 18.000 de euro, de către soțul său și nu știa că autoturismul este furat. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 81.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul STPF Vaslui în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.