Moped căutat în Franța, depistat la PTF Albița

Polițiștii de frontieră vasluieni au depistat la controlul de frontieră un moped declarat furat din Franța în urmă cu doar zece zile.

În ziua de 18 octombrie a.c., în jurul orei 05.30, in Punctul de Trecere a Frontierei Albița/ județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din țară, cetățeanul român Radu P., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza județului Botoșani, care transporta cu ajutorul unei remorci un moped marca JIAJUE, înmatriculat în Franța.

Existând suspiciuni cu privire la proveniența mopedului transportat, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că acesta figurează în bazele ca fiind furat, semnalare introdusă de autoritățile din Franța la data de 08.10.2016.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că el doar transporta mopedul pentru un cetățean din R. Moldova și nu avea cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar mopedul, în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.