Dopaj în atletismul românesc: Mirela Lavric a fost depistată pozitiv cu meldonium

Primul sportiv român de performanță descoperit dopat cu Meldonium vine din atletism. Fosta medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale – Mirela Lavric a fost depistată pozitiv după un control efectuat la competiția americană de la Portland, unde a concurat în ștafeta României de 4x400m. În vârstă de 25 de ani, Mirela Lavric a fost campioană mondială și europeană la tineret, iar acum era printre favorite pentru a reprezenta România la Olimpiada de la Rio.
Una dintre cele mai bune sprintere din Romania, Mirela Lavric (25 de ani), a fost depistata pozitiv cu Meldonium in timpul Campionatului Mondial de sala de la Portland (luna martie), competitie la care eleva antrenoarei Viorica Pintilie a cucerit medalia de bronz cu stafeta de 4 x 400 m, dezvaluie ProSport. Astfel, sunt sanse mici ca Mirela Lavric, Bianca Razor, Adelina Pastor si Andrea Miklos sa-si mai pastreze medalia luata la competitia indoor din Statele Unite.
Cotata drept una dintre cele mai talentate atlete din Romania ultimului deceniu, medaliata la nenumarate competitii de juniori si tineret, proaspat medaliata la CM de seniori si participanta la JO de la Londra, Mirela Lavric se afla in cel mai dificil punct al carierei. ProSport a aflat ca specialista de la 400 m si 800 m a fost depistata pozitiv in Statele Unite, la Portland.
“A venit un document la Federatie”, a spus presedintele FRA, Sandu Ion.
  Contactata de ProSport, Viorica Pintilie, antrenoarea sportivei, a declarat: “Deocamdata, nu stiu nimic oficial. Nu am ce sa spun mai mult”.
Presedintele Federatiei Romane de Atletism, Sandu Ion, a confirmat informatia.  “Eu am auzit despre aceasta informatie. A venit un document la Federatie. Am si vorbit cu Mirela, dar nu vreau sa fac mai multe comentarii”, a spus presedintele FRA pentru Mediafax.
Meldonium este o substanță din cauza căreia a ieșit din circuitul profesionist de tenis fosta lideră mondială – rusoaica Maria Şarapova. Medicamentul ar fi eficient mai ales la probele de viteză, unde crește vascularizarea mușchiului cardiac și îmbunătăţeşte clar performanțele.(Sursa:HotNews)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.