Ziua Eroilor, sărbătorită la Vaslui

Instituția Prefectului- Județul Vaslui, Consiliul Județean, Primăria municipiului Vaslui și Garnizoana Vaslui au organizat astăzi ceremonia publică, prilejuită de sărbătorirea Zilei Eroilor, care a avut loc la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eternitatea din Vaslui.

Au participat personalități civile și militare ale județului, reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale, ai partidelor politice, ai unor servicii descentralizate, instituțiilor culturale și religioase, ai asociațiilor,  ligilor și fundațiilor cadrelor militare în activitate, în rezervă sau în retragere, veteranii de război, elevii și cetățeni ai municipiului Vaslui.

Manifestarea a început cu onorul acordat prefectului județului Vaslui, Eduard-Andrei POPICA, salutarea drapelului de luptă, intonarea imnului național și oficierea serviciului religios, de către un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Adrian Chirvasă.

La ora 12 a fost păstrat un moment de reculegere în memoria eroilor neamului, iar în lăcașurile de cult au fost trase clopotele.

”Se cuvine ca, în această zi sfântă, să ne înclinăm cu profund respect în faţa jertfei aduse de ostaşii noştri, care, cu preţul vieţii, au apărat cu atâta abnegație tricolorul României. Lor le datorăm existenţa noastră ca popor liber şi demn! Să îi cinstim cum se cuvine şi să le păstrăm vie memoria, în sufletele şi rugăciunile noastre. Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe toţi Eroii Neamului nostru!”, a spus prefectul Eduard-Andrei POPICA.

Cei prezenți au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor, ceremonia încheindu-se cu defilarea Gărzii de Onoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.