Donațiile oferite duminica trecută în Parcul Copou au ajuns la copiii din Lunca Buda, comuna Oșești,

Jucării, cărți , puzzle-uri, creioane și cartoane colorate, plastilină, lipici, acuarele, pensoane, planșete pentru desen… Sunt donațiile făcute cu o săptămână în urmă, în Parcul Copou, în cadrul evenimentului menit să marcheze Ziua Copilului, organizat de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui. Campania ”Colorează-le copilăria!” , derulată în parteneriat cu Asociația  ”Nu ești singur!” Vaslui și cu Asociația ”Empatic” Vaslui, a fost dedicată  copiilor de la Grădinița din Lunca Buda, comuna Oșești, 

Bucuria cu care au fost primite jucăriile de către copii a fost egalată de bucuria cadrelor didactice. ”Există mai multe motive pentru care în mediul rural nu poți cere părinților foarte multe materiale didactice, dar nevoia de astfel de materiale este acută. Donațiile de astăzi ne vor ajuta enorm de mult în activitatea desfășurată la clasă până la sfârșitul anului școlar, dar și în anul școlar viitor. Mulțumim din suflet copiilor, părinților și tuturor celor care au contribuit la această acțiune!”, ne-a spus educatoarea Simona Vrabie. 

”În comuna Oșești avem patru școli și patru grădinițe, cu un număr de peste 500 de elevi și aproximativ 130 de preșcolari. Din păcate, este o zonă cu multe cazuri sociale, dar facem oforturi să integrăm toți copiii în sistemul educațional. Orice sprijin în acest sens este mai mult decât bine-venit și nu putem decât să ne exprimăm recunoștința față de cei care   s-au implicat în această acțiune, care s-au gândit la noi,  față de cei  care au făcut donații. Mulțumim tuturor!”, a spus prof. Elena Zota, directorul Școlii Gimnaziale “Mihai Eminescu” Oșești, unitate coordonatoare.

”Ne bucurăm că și de această dată campania noastră de donații a avut ecou și că la început de iunie, lună dedicată celor mici, am putut, cu sprijinul celor două asociații partenere, să aducem un strop de culoare și veselie nu numai copiilor din Vaslui, ci și unor copiii din mediul rural” a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.