Doi tineri din Vaslui, înghiţiţi de valuri, la Costineşti. Căutările disperate, zădărnicite de marea furioasă!

Val de tragedii pe litoral. Doi tineri din Vaslui, daţi dispăruţi, aseară, în staţiunea Costineşti, sunt căutaţi şi la această oră. Au fost văzuţi de mai mulţi turişti intrând în apă, dar nu s-au mai întors la mal. Alte patru persoane, printre care şi un salvamar, au murit înecate de la începutul săptămânii. Steagul roşu a fost arborat pe întreg litoralul, dar turiştii ignoră avertisementele salvamarilor.

Căutările nu au avut niciun rezultat, iar la ora 22.45, ambarcaţiunile s-au retras”, a declarat Oana Manoilă, purtător de cuvânt ISU Dobrogea. Căutările celor doi tineri, în vârstă de 18, respectiv 20 de ani, au fost reluate de dimineaţă, dar marea agitată îi pune la grea încercare şi pe salvatori. 

“Misiunea salvatorilor este una foarte dificilă. Marea este extrem de agitată. Valorile au doi metri la ţărm şi până la patru metri în larg, iar vântul suflă la rafală cu 65 de kilometri pe oră”, arată Andreea Filip, reporter Observator. “Vizibilitatea este la 10 centimetri. Dai cu capul în stâncă şi nu îţi dai seama. Ce să găseşti? Cel puţin în ultimii 10 ani nu am mai văzut aşa ceva. Acum s-a mai lăsat un pic. Dimineaţă era groaznic. Nu se mai vedeau stabilopozii”, spune Serafim Nicolae, coordonator salvamari Costineşti.