[VIDEO] Doi frați din Bârlad, reținuți pentru furt și tâlhărie

Doi tineri din municipiul Bârlad, județul Vaslui, au fost reținuți de către poliţiştii din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bârlad, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și tâlhărie. Din nefericire pentru ei, o cameră video a filmat momentul în care unul dintre bărbați sparge geamul unei mașini parcate pe o stradă din cartierul Munteni, iar din interiorul acestuia au sustras o borsetă, în care se afla suma de 2400 lei, dar și un portofel, în care se afla atât suma de 300 lei, cât și mai multe acte și carduri.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale al Poliției Municipiului Bârlad au probat activitatea infracțională a unui bărbat în vârstă de 22 de ani și a fratelui acestuia, un minor de 15 ani, ambii din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat, complicitate la furt calificat și tâlhărie.

În urma cercetărilor efectuate,  polițiștii vasluieni au stabilit că în ziua de 05 aprilie, cei doi frați au spart geamul din partea dreaptă față a autoturismului proprietate a unui bărbat de 57 ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, parcat pe o stradă din cartierul Munteni, iar din interiorul acestuia au sustras o borsetă, în care se afla suma de 2400 lei, dar și un portofel, în care se afla atât suma de 300 lei, cât și mai multe acte și carduri.

Totodată, polițiștii au stabilit faptul că cei doi frați sunt autorii unui alt furt din autoturism, comis la data de 07.04.2020, în dauna unei femei de 45 de ani, din municipiul Bârlad. Din interiorul autoturismului parcat pe strada Petru Rareș, din municipiul Bârlad, cei doi au sustras un telefon mobil în valoare de 700 lei.

În sarcina minorului de 15 ani s-a reținut și infracțiunea de tâlhărie calificată, comisă la data de 02.03.2020, asupra unui elev de 17 ani, din orașul Murgeni, județul Vaslui, când, prin constrângere, l-a deposedat de suma de 400 lei și de telefonul mobil. Până în prezent nu a fost recuperat prejudiciului creat.

În data de 8 aprilie, cei doi frați au fost reținuti pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi, aceștia urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea probării întregii activități infracționale.