Doi bărbaţi cu afecţiuni medicale, daţi dispăruţi, au fost găsiţi de poliţişti

 La data de 14 octombrie, orele 20:37, poliştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală  Banca au fost sesizaţi de un reprezentant al unei unități medicale de pe raza localității Mălăieşti, comuna Vutcani, cu privire la faptul că, un pacient în vârstă de 45 ani, cu afecțiuni medicale de vorbire și auz, a plecat din centru, fără a mai reveni.

Au fost efectuate căutări şi scotociri pe raza comunei Vutcani, în zona adiacentă a DJ 244 A, pe traseul Podul Doamnei – Mălăieşti, în zona stânelor și în comunele limitrofe. Persoana semnalată ca fiind dispărută a fost găsită în apropierea Parcului Eolian Vutcani. Bărbatul era într-o stare fizică bună, însă era agitat şi refuza să fie condus înapoi la Centrul din localitatea Mălăieşti, motiv pentru care a fost solicitată ambulanţa în vederea transportării la o unitate medicală, pentru evaluare.

**

La data de 15 octombrie, orele 18:10, poliştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Vaslui  au fost sesizaţi de o femeie în vârstă de 30 ani, din localitatea Mănăstirea, comuna Deleşti, judeţul Vaslui, cu privire la faptul că fratele său în vârstă de 50 ani, diagnosticat cu afecțiuni psihice, a plecat de la domiciliu în jurul orei 11:30 şi nu a mai revenit.

Au fost efectuate căutări şi scotociri pe raza localităţii de domiciliu, la rude şi prieteni, persoana semnalată fiind găsită pe raza comunei Deleşti, în aceeași zi, de către o patrulă mixtă formată dintr-un polițist al Secției 2 Poliție Rurală Vaslui și un jandarm din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui.

Bărbatul era într-o stare fizică bună, nu a fost victima unor infracțiuni pe perioada cât a fost plecat și a fost încredințat reprezentantului legal.