Documente false, descoperite la controlul de frontieră

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire la doi bărbați din Republica Moldova asupra cărora au fost descoperite, la controlul de frontieră, documente false, un permis de conducere, respectiv un certificat de înmatriculare.

Astfel, în data de 26 septembrie , în jurul orei 16.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, pentru efectuarea formalităților necesare intrării în țară, cetățeanul din Republica Moldova Adrian E., în vârstă de 35 de ani, care conducea un microbuz marca Mercedes Sprinter, înmatriculat în Republica Moldova.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului de înmatriculare prezentat la control pentru microbuzul în cauză, lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals total.

Cu privire la cele constatate, Ivan C. a declarat că nu are cunoștință despre faptul că certificatul de înmatriculare prezentat la control este fals sau falsificat.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals.

O oră mai târziu, în același punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra în țară, ca pasager într-un autocar marca Scania, înmatriculat în Republica Moldova, cetățeanul din Republica Moldova Dumitru P., în vârstă de 20 de ani.

În baza analizei de risc efectuate în fals de documente, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autovehiculului și pasagerilor, ocazie cu care, echipa comună de control formată polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit în buzunarul interior al hainei lui Dumitru P. un permis de conducere cu însemnele autorităților moldovene, eliberat pe numele unui alt cetățean moldovean. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare și au constatat că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

În legătură cu cele constatate, Dimitru P. a declarat că în autogara din municipiul Chișinău a fost rugat de o persoană necunoscută de sex masculin să transporte respectivul document în Portugalia, unde trebuia să-l predea proprietarului, care îi achita contravaloarea biletului de autocar, pentru acest serviciu. Acesta a mai declarat că nu are cunoștință că documentul este fals ori falsificat.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.