Dezinformări în masă legate de accidentul de la Solești

“Din imaginile de pe camerele de supraveghere se vede cum copila a fost ÎMPINSĂ chiar de bunica ei în fața autoturismului care venea cu viteză”

“Micuța de 7 ani se afla pe trotinetă, iar bunica ei i-a făcut vânt chiar pe DN24 în momentul când a venit autoturismul cu viteză.”

“Fetiţa, transferată în stare gravă la Iaşi, ar fi fost împinsă de bunică în faţa maşinii”

Acestea sunt doar câteva din titlurile de deschidere ale unor mari publicații din țară. Încă o nenorocire din județ atrage atenția presei, iar o femeie devine criminal în fața unei țări întregi. Doar că, realitatea este cu totul și cu totul alta.

Fetița în vârstă de 7 ani se afla alături de bunica ei pe marginea drumului național (DN24), iar într-o clipă de neatenție, copila a zbughit-o pe banda de circulație pentru a traversa șoseaua, fără să se asigure. Primul instinct al bunicii a fost să întindă mâna pentru a-și opri nepoata să traverseze, dar o mașină care circula cu viteză spre Vaslui a lovit-o în plin. Acel gest a fost interpretat după bunul plac al unor publicații, iar în căutarea senzaționalului, bunica a devenit călăul nepoatei. Profitând de imaginile slab calitative, unii jurnaliști au considerat că fetița s-ar fi aflat pe trotinetă. Copila a traversat pe lângă trotinetă (captură foto), lucru care poate fi ușor observat la o vizualizare mai atentă a imaginilor video. Bunica fetei, îngrozită de cele întâmplate, a suferit un atac de panica si a avut nevoie de îngrijiri medicale.  Nimic din tot ce s-a scris nu se leagă, iar județul Vaslui, un județ “plin de criminali și bătăuși”, se poate “lăuda” cu un nou caz ieșit din comun….(Informații obținute în exclusivitate de la avocatul familiei)