Boroș declară război vandalilor, după ce mai mulți copaci ornamentali au fost distruși: „Din păcate, unii dintre bârlădeni nu merită să trăiască în colectivitate!”

Un recent act de vandalism, petrecut pe raza orașului Bârlad, a provocat o reacție dură din partea primarului municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, care, fără ezitare, a declarat război deschis tuturor celor care distrug bunurile publice. Și asta pentru că, în urmă cu câteva zile, niște indivizi deocamdată neidentificați au distrus mai mulți puieți de arbori ornamentali, care tocmai fuseseră plantați.

„Din păcate, unii dintre bârlădeni nu merită să trăiască în colectivitate! Acest ultim act de vandalism este o nouă sfidare la adresa celor care susțin și sprijină înfrumusețarea orașului. Constant, facem eforturi deosebite pentru ca zestrea verde a Bârladului să sporească și să ne putem bucura cu toții de un aer cât mai curat. Dar, în momentul în care astfel de indivizi, care sfidează cele mai elementare reguli de bun-simț, vin și comit asemenea fapte reprobabile, nu putem decât să reacționăm pe măsură! De aceea, fac din nou apel către toți cei care ne pot furniza informații despre vinovați, să nu ezite și să ne anunțe pentru a-i trage la răspundere. Pentru că suntem hotărâți să îi depistăm, prin orice mijloace! Chiar dacă autorii sunt elevi, vom cere să li se scadă nota la purtare. Nu facem niciun rabat! Pe lângă faptul că pentru fiecare puiet de arbore distrus vor plăti de 10 ori valoarea acestuia! Ba chiar vom dispune ca, pe viitor cei, care se fac vinovați de astfel de fapte reprobabile să nu poată beneficia de anumite facilități oferite de primărie!

Asemenea de vandalism reprezintă o sfidare la adresa celor care își plătesc taxele din care se achiziționează toate bunurile de pe domeniul public”, a declarat primarul Dumitru Boroș.În ultimii patru ani, municipalitatea bârlădeană a acordat o atenție deosebită revigorării și întreținerii spațiilor verzi ale orașului, primarul Dumitru Boroș fiind un susținător fervent al politicii de ecologizare a Bârladului. Motiv pentru care primarul Boroș a reiterat: „Facem totul pentru sănătatea noastră și a copiilor noștri, indiferent de costuri, mai ales că ne-am asumat un obiectiv clar, și anume reducerea cât mai mult a gradului de poluare a localității!”.

Primarul Dumitru Boroș face din nou apel la opinia publică și le cere concitadinilor sprijin pentru identificarea tuturor celor care comit astfel de acte de vandalism, pentru a putea fi trași la răspundere.