Despre dragoste, copilărie şi empatie, la lansarea cărţii “Te iubesc, orice culoare ai avea!”

Ieri la Silver Mall Vaslui, a avut loc lansarea cărţii de poveşti “Te iubesc, orice culoare ai avea!”, de Mihaela Coşescu. Autoarea, născută la Vaslui, a decis ca pe coperta cărţii să menţioneze numele oraşului natal şi tot aici să facă prima lansare. I-au fost alături şi au vorbit despre carte Maria Orzu, cea care a înfiinţat magazinul de produse naturiste pentru copii ma-na.ro,  din Bucureşti şi Georgiana Vieru, de la Fundaţia Bethany Iaşi, dar şi părinţii, prieteni, mame și tați care au vrut să achiziţioneze cartea şi, nu în ultimul rând, Vasile Pavăl, primarul municipiului.

„Totul a pornit de la nevoia mea de a inventa poveşti care să o ajute pe Maria, fetiţa mea, să îşi gestioneze gelozia faţă de fratele ei, să se simtă acceptată şi iubită la fel ca înainte de apariţia fratelui său. Povestea este și despre noi, ca părinţi, despre cum simţim şi acceptăm emoţiile şi sentimentele copiilor, chiar şi atunci când ele nu sunt tocmai de pus în ramă. Eu visez de mult timp să scriu povești pentru copii, altfel decât cele clasice, povești care transmită valori, care să transmită limbajul comunicării non-violente, care să ajute atât copiii, cât și adulții să își exprime nevoile  și să își accepte emoțiile. Întâi a fost blogul crestemoameni.ro pe care am postat inițial ciorne ale poveștilor,  apoi  prietenii din comunitatea Creștem Oameni m-au încurajat să public poveștile pentru că le citeau copiilor lor și reacțiile copiilor erau foarte bune. Nu a fost uşor, dar cu entuziasm și ajutorul unui număr foarte mare de prieteni care au crezut în mine și în Ana, am reuşit să depășim toate obstacolele. Am înfiinţat şi Editura „Creştem Oameni”, tot aici la Vaslui,  şi vreau ca aceasta să fie prima carte dintr-o serie de cărţi minunate, care să hrănească atât creierul, cât şi sufletul copiilor şi al adulţilor din preajma lor. Am pus suflet în fiecare cuvânt. De fapt, multe cuvinte din carte sunt replici ale Mariei, fiica mea, propoziţii prin care ea îşi exprimă frustrarea, furia, nesiguranţa, dorinţa de a-i confirma că o iubim. Iar Ana Stinghe, o artistă de numai 13 ani, a reuşit să intre perfect în pielea personajelor şi să le contureze emoţiile”, a spus Mihaela Coşescu.

“Eu mă bucur nespus să descopăr încă un vasluian  născut aici, care face lucruri frumoase şi care nu a uitat de unde a plecat. M-am bucurat nespus să văd pe coperta cărţii trecut numele oraşului. Pe Mihaela Coşescu o cunosc de pe vremea când făcea parte din Corala „Fantasia”. Este de apreciat ideea de a scrie o carte pentru copii, o carte educativă, pentru că cei mici au nevoie să citească şi astfel de cărţi. Eu o felicit pentru această carte, le aştept cu interes pe următoarele şi, din partea mea, tot sprijinul pentru ea şi pentru toţi vasluienii mândri de acest oraş”,  a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Ca un mic secret, am aflat că în urmă cu o zi, Mihaela Coşescu s-a înarmat cu un pachet mare de cărţi şi a intrat în saloanele  de copii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui. A stat acolo cu copiii care nu au putut să plece acasă de Paște și le-a citit acestora cartea sa, le-a dăruit cărţi, să le citească în linişte, dar a trimis prin intermediul lor şi câteva volume din cartea nou lansată către bibliotecile din mediul rural.

Deşi abia a văzut lumina tiparului, cartea se bucură de reale aprecieri, fiind comandată online de  părinţi şi cadre didactice din toată ţara. Ca urmare, curg şi invitaţiile, astfel încât volumul va fi lansat joi, 5 mai, la Călărași, iar  la sfârşitul săptămânii la Institutul Cultural Român din Bucureşti. Mihaela și Ana pregătesc  apoi lansări de carte la  Braşov, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Iași.  La lansare, cartea a putut fi  achiziţionată la un preţ special, cu autograful autoarei, dar poate  fi comandată în continuare, online, pe site-ul www.crestemoameni.ro, secţiunea Editura.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.