Deputatul Corneliu Bichineț: ”Eu, ca om din opoziție, nu am obtuzități, să critic orice”

Este afirmația președintelui PMP Vaslui, deputatul Corneliu Bichineț care, într-o recentă conferință de presă, a ținut să-și precizeze poziția față de unele situații de la nivel național și local: adoptarea noilor măsuri fiscale, modificarea legilor Justiției, nivelul  economic și lipsa forței de muncă din județ, situația de criză de la DGASPC, scumpirile în lanț. 

”Eu nu mă sperii de măsurile radicale, pe care Guvernul le-a luat, acea Revoluție Fiscală, pe care, neinspirat, președintele Iohannis a denumit-o ”țopăială fiscală”, un termen total neadecvat.. Am observat că  mulți oameni care au mers să-și depună dosarul în vederea ieșirii la pensie au avut neplăcuta surpriză să constate că le lipsesc anii de muncă efectuați, doar pentru că angajatorul nu s-a achitat de obligații și nu a virat la stat contribuțiile sociale pe care era obligat să le plătească Cum vine treaba? Cei care ani buni au lucrat, de exemplu pe șantiere, uneori și 15 ore pe zi,  să constate că le lipsesc din anii de pensie 5, 7 sau 10 ani… Ce face omul respectiv, care nu a reușit să strângă o avere? Ori nu primește pensie, ori primește o pensie de 600 lei pe lună, ceea ce este aproape nimic. Eu, ca om din opoziție, nu am obtuzități, să critic orice. Din punctul meu de vedere, cred că măsura aceasta este bună și că angajatul va fi avantajat de faptul că dările către pensie, șomaj și sănătate îi vor fi virate direct din salariul lui, astfel încât atunci când are nevoie de serviciile sociale la care a cotizat, să nu mai fie probleme”, a spus Corneliu Bichineț, sfătuindu-i în același timp pe vasluieni să verifice dacă angajatorii le-au plătit dările la Stat.

Un alt subiect la care a făcut referire deputatul PMP sunt mult anunțatele modificări  la legile justiției, considerând că punerea în aplicare a acestora a fost amânată nepermis de mult de ministrul Justiției. ” Sunt câteva luni de zile în care, seară de seară, ori el , ori Olguța Vasilescu, vin și ”îmbălsămează” oamenii cu cât de bine va fi în luna viitoare.  Se pare că nu au stabilit anul… Protestele de stradă, cu excepția celor dirijate de statul paralel, au și ele rostul lor, pentru să sunt o supapă prin care  oamenii își pot exprima nemulțumirile”, a spus Corneliu Bichinet.

Acesta a comentat și situația economică, declarându-se indignat de numărul mare al asistaților sociali, mulți dintre ei oameni care nu vor să muncească. ”Pe plan economic, deși toate statisticile par, numai par, să demonstreze că România are o creștere economică nemaiîntâlnită în Univers, în buzunarul românului nu se simte acest lucru și  bate vântul a pagubă! În continuare, în România se trăiește greu, chiar dacă nu așa de greu ca acum șase, opt sau zece ani,pentru că în România s-au mai reașezat lucrurile, plecând foarte multă forță de muncă activă în străinătate. Cei care au rămas și au vrut, și-au găsit loc de muncă! Cine îi imagina acum opt ani de zile, că în România va fi criză de forță de muncă?!În construcții, confecții, agricultură, angajatorii nu găsesc oameni care să muncească. Și mai există un segment, foarte numeros în județ, al celor care se complac nici să moară, nici să trăiască. Sunt cei care se mulțumesc cu ajutorul social și nu vor să se ducăă la muncă. Am semnalat de multe ori  acest lucru. La bursa locurilor de muncă dai cu pușca și nu găsești oameni. E greu să te duci opt ore la muncă… Cu riscul de a deveni cel mai nepopular om politic din județul Vaslui, le sugerez celor care sunt apți de muncă să se ducă la treabă și să nu se mulțumească cu situația umilitoare de asistat social. S-a dus buhul despre județul Vaslui ca fiind un județ de asistați social. Sunt 50.000 de oameni în această situație în județ, ceea ce este foarte mult”, a afirmat deputatul PMP

Corneliu Bichineț a vorbit și despre situația de la DGASPC Vaslui, acolo unde salariații nu și-au luat încă banii, precizând că nu numai cei responsabili au făcut demersuri pentru acordarea bugetului necesar, dar a făcut-o și personal, cu convingerea că activitatea celor care lucrează în acea instituție este mai mult decât necesară, în condițiile în care există atât de multe cazuri de abandon, abuz, etc…

Alarmant, consideră deputatul PMP, este creșterea exagerată a prețurilor: în piață, la pompele de benzină și mai ales la lemnele de foc. ”O să spuneți că ăsta nu este un subiect despre care un deputat să vorbească. Ba este! Pentru că trei sferturi din populația județului se încălzește cu lemne de foc, care au ajuns la 450 de lei metrul cub. Cei care nu mor de foame iarna aceasta, vor muri de frig. Nu vreau să fiu cinic, dar este o situație gravă. Zilele viitoare, am convocat, la Comisia de Mediu din care fac parte, reprezentanții ministerului de resort, inclusiv pe doamna ministru Grațiela Gavrilescu, pe care-i vom zgudui pentru că nu au făcut nimic să evite această situație. Am cerut încă din septembrie ca exporturile de lemn de foc să fie stopate un an-doi, și să coboare prețul și să fie lemne pentru români, la prețuri decente„ a mai spus Corneliu Bichineț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.