Cetățean de etnie rusă, descoperit cu permis de conducere fals la Albița

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări cu privire la un bărbat din Federația Rusă care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Albița — I.T.P.F. Iași, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, cetățeanul din Federația Rusă, Alexander B., în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, eliberat de autoritățile din R. Moldova, valabil pentru categoriile A, B, C, D, E, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Bărbatul a declarat, în prezența unui cunoscător de limba rusă, că a obținut documentul în anul 2006, plătind suma de 500 de euro și că nu avea cunoștință despre faptul că documentul prezentat la controlul de frontieră este fals.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.