Decizii importante pentru comunitate, la prima şedinţă a noii echipe de consilieri locali

La prima şedinţă a noii echipe de consilieri locali, un consilier local şi-a dat demisia, ceilalţi şi-au împărţit sarcinile în consiliile de administraţie ale societăţilor şi unităţilor de învăţământ aflate în subordinea Primăriei Vaslui şi toţi au votat rectificarea bugetară  a lunii iulie, fiind de acord cu investiţii precum achiziţia şi montarea unui lift  pentru Primărie, a unei maşini noi, tot pentru Primărie, construirea unui gard pentru Şcoala nr. 6 Vaslui, dar şi pentru construirea unui adăpost pentru câinii fără stăpân

Prima şedintã a Consiliului Local Vaslui, cu noua echipă de consilieri s-a desfăşurat în linişte, fără prea multe discuţii şi obiecţii. Ca noutate, aceasta a fost marcată de demisia consilierului PSD Valeriu Caragaţă (viceprimar al municipiului în perioada 208-2012), care a optat pentru Consiliul Judeţean. Rectificarea bugetară, care a inclus alocarea fondurilor necesare pentru buna funcţionare a tuturor serviciilor, dar şi câteva investiţii importante, a fost votată fără probleme, ca şi celelalte puncte de pe ordinea de zi, majoritatea de desemnare a membrilor în consiliile de administraţie ale societăţilor şi unităţilor de învăţământ aflate în subordinea primăriei.

Printre cele mai importante investiţii aprobate de consilieri în această şedinţă se merită menţionată suma de 200.000 lei pentru achiziţia unui lift pentru persoane, inclusiv proiectarea lucrărilor de construcţii – montaj ale liftului, care se va amplasa în sediul primăriei în caja existentă, astfel încât să fie facilitat accesul personalului şi persoanelor cu dizabilităţi locomotorii în instituţie.

Necesară se dovedeşte şi achiziţia unui  autoturism,  cu valoarea de 80.000 lei, , necesar bunei desfășurări a activităţilor instituţiei, urmând ca autoturismul VS-03-PMV, care are durata de viaţă expirată, să fie casat.

Pentru împrejmuirea terenului Şcolii gimnaziale „Mihai Eminescu” Vaslui,  consilierii au aprobat rectificarea bugetului cu 183.500 lei, necesari pentru achiziţia publică a contractului de lucrări, privind realizarea obiectivului de investiţii, în timp ce  45.000 lei au fost alocaţi pentru contractarea lucrărilor de construire a unui adăpost pentru câinii fără stăpân, cu respectarea legislaţiei în vigoare privind gestionarea acestora. (Mihaela Zărnescu)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.