Dans și grație, culoare și veselie, la Festivalul de Gimnastică şi Dans ”Speranţa” (galerie foto)

Dansul și grația, culoarea  și veselia au fost atributele celei de-a VI-a ediții a Festivalului Interjudeţean de Gimnastică şi Dans ”Speranţa”, organizat miercuri, 30  mai, scena Teatrului de Vară Vaslui, de Grădiniţa cu PP nr. 3 Vaslui, în parteneriat cu Primăria Municipiului Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Palatul Copiilor Vaslui, Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toți Vaslui, Asociația  învățătorilor  Vaslui, Asociația ,,O șansă în Țara Piticilor”și ale instituții școlare și preșcolare din județul Vaslui.

Pe scena concursului de la Vaslui au urcat  peste 50  de formaţii şi ansambluri, cu peste 1.000 de copii. Formaţiile şi ansamblurile de dans din grădiniţele şi şcolile gimnaziale vasluiene, dar şi cele ale unor cluburi de elevi, s-au întrecut în frumuseţea costumelor şi în graţia mişcărilor menite să impresioneze juriul. Membrii acestuia  au apreciat cu profesionalism fiecare evoluţie în parte, dar aprecierile cele mai calde au venit, fireşte, din partea spectatorilor,a părinţilor şi bunicilor, dar nu numai.

„Concursul organizat de noi reprezintă  o pledoarie pentru dans, pentru mişcare. Dansul este unul dintre cele mai frumoase şi complexe sporturi. Înseamnă implicare şi responsabilitate, pentru că astfel copilul învaţă să se adapteze în grup, învaţă să respecte regulile acestuia, să asculte, să îşi ajute echipa la nevoie, să o încurajeze, trăieşte spiritul de competiţie.  Dansul este o modalitate eficientă de petrecere a timpului liber, iar un copil care se mişcă mult este un copil sănătos, un copil vioi, cu randament în tot ceea ce face pe parcursul unei zile. Dansul exprimă elegantă, siguranţă, expresivitate şi contribui la formarea unei ţinute frumoase, corecte, conferind mişcărilor supleţe, graţie şi agilitate. Sunt motive suficiente că să afirmăm că, indiferent de rezultatele obţinute în urmă jurizării, toţi copiii care au participat la Festival au fost câştigători“, a spus prof. Cristina Lefter, directorul Grădiniţei nr. 3 Vaslui.

Prezent la deschiderea Festivalului, viceprimarul  municipiului Vaslui, Dragoș Cazacu, i-a asigurat pe toți cei prezenți, părinți și cadre didactice deopotrivă, de sprijinul Primăriei Municipiului Vaslui în toate activitățile școlare și extrașcolare, neuitând să le adreseze copiilor calde urări cu pilejul Zilei Internaționale a Copilului.

”Festivalul a luat naștere în 2012, iar de  atunci  crescut de la an la an, nu numai numeric, dar și calitativ. Am apreciat de fiecare dată evoluțiile copiilor, numere noi și costumații spectaculoase care, împreună au constituit  o adevărată explozie de fantezie și culoare. Am văzut în fiecare an foarte mulți copii evoluând în fața dumneavoastră cu pasiune, dorință și perseverență. Pentru acest lucru le mulțumim! Mulțumim atât copiilor și cadrelor didactice, cât și dumneavoastră dragi părinți, care ne-ați fost alături mereu, prin sprijinul financiar în achiziționarea minunatelor costume”, a spus și prof. Zoe Popescu, inspector pentru învățământul preșcolar în cadrul ISJ Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.