Daniel Olteanu, deputat PNL꞉ ʺDovada maximă a umilinței – ambulanțele abandonează misiunile de salvare, pentru că guvernanții au condamnat județul Vasluiʺ

Deputatul liberal Daniel Olteanu acuză politica programată de sărăcire și izolare a județului Vaslui, unde starea avansată de degradare a infrastructurii de drumuri locale și comunale face imposibilă, în condițiile meteo specifice sezonului rece, intervenția ambulanțelor.

Olteanu susține că umilința și batjocura la care sunt supuși vasluienii din comunitățile izolate, care sunt deseori transportați pe brațe de localnici sau cu căruța, pȃnă la locul în care rămȃn blocate mașinile de salvare, demonstrează lipsa de responsabilitate și de preocupare a guvernanților pentru zonele sărace, de unde lipsesc marile investiții și pe care statul le vrea depopulate. În cadrul unei declarații în plenul Parlamentului, deputatul liberal a subliniat că vasluienii merită, în schimbul contribuțiilor plătite către stat, același respect și tratament cel puțin egal cu acela de care se bucură locuitorii din celelalte regiuni ale țării. Referindu-se la suma de zero lei, alocată județului Vaslui, în acest an, pentru execuţia unor lucrări de investiții de către Ministerul Transporturilor, Daniel Olteanu le-a cerut prim-ministrului Mihai Tudose și ministrului Felix Stroe să-și asume urgent investiții în infrastructura din Moldova și din județul Vaslui, prin proiectul de buget pe 2018.

ʺAm asistat, recent, la un nou episod din seria umilințelor și a batjocurii la care sunt supuși locuitorii județului Vaslui, pentru care sărăcia, izolarea și abandonarea de către guvernanți sunt realități care le-au ajuns oamenilor pȃnă la os. 

Scene în care o femeie, bolnavă de diabet și în stare de inconștiență, este transportată cu o căruță la ambulanţă, pe un drum care durează 30 de minute, în condițiile în care salvarea nu a mai putut înainta din cauza rȃurilor de noroi care i se deschideau în față, sunt de un cinism greu de suportat pentru anii în care trăim.

Acest caz, petrecut în satul Tăcuta, nu este, din păcate, unic. Un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță Vaslui a fost nevoit să urce pe jos un deal, cu targa în spate, pentru a ajunge la un pacient. Unde era ambulanța? Rămăsese împotmolită pe un drum din localitatea Găvanu, unul dintre multele sate din Vaslui unde oamenii știu că salvarea nu vine pe patru roți, ci de la paramedicii și localnicii cu suflet mare, care-și fac brațele punte pȃnă la ambulanță.

În Vaslui, aproape în fiecare zi, o ambulanță se împotmoleşte, iar timpul alocat unei intervenții de salvare este de două, trei ori mai mare față de cȃt ar trebui să fie în mod obișnuit, din cauza infrastructurii proaste. Numai norocul face, de multe ori, ca bolnavii să ajungă în viață la cel mai apropiat spital, sau ca starea de sănătate a acestora să nu se înrăutățească din cauza condițiilor de transportʺ, a declarat Daniel Olteanu, care a atras atenția că, în situația în care numărul vasluienilor care aleg să plece peste hotare crește de la o lună la alta, Guvernul nu mai poate întȃrzia să-și asume investițiile în infrastructura din Moldova și din județul Vaslui.

ʺÎn Vaslui, județul care a fost abandonat de toate guvernările în gropi și în noroaie pȃnă la genunchi, sunt zone întregi unde nu se poate intra nici cu şenilata, unde căruța ține loc de ambulanță sau de mașină funerară, unde doar cizmele de cauciuc încalță copiii, adulții și vȃrstnicii din satele pe care statul le vrea depopulate.

Acesta este rezultatul negru al politicii programate de sărăcire și izolare a unui județul care, vă reamintesc, a primit zero lei, în 2017, pentru execuţia unor mari lucrări de infrastructură, din partea Ministerului Transporturilor.

Domnule prim-ministru Mihai Tudose, domnule ministru al Transporturilor Felix Stroe, ceasul al doisprezecelea a trecut pentru vasluieni, și prea mulți dintre ei au ales deja calea străinătății. Cei care au rămas acasă vă cer, în schimbul contribuțiilor plătite către stat din sărăcia lor, să le respectați dreptul de a fi romȃni, într-o regiune care merită să fie tratată la fel ca toate celelalte din țară. Și asta înseamnă, în primul rȃnd, investiții în infrastructura din Moldova și din județul Vaslui, incluse în proiectul de buget pe 2018.

Altfel, nu e departe ziua în care vasluienii vor prefera, în majoritate, pȃinea cinstită de la străini, în locul firimiturilor aruncate de la masa bogaților care controlează bugetul centralʺ, a susținut Daniel Olteanu în Plenul Camerei Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.