Consilierii locali vor să „reanimeze” Cinematograful “Independenţa”

Cinematograful Independenţa din Vaslui, lăsat în paragină după revoluţie, primeşte o nouă şansă la viaţă. Astăzi, consilierii locali au votat pentru trecerea de la administrarea în domeniul privat a RADEF „România Film”, în domeniul public al Municipiului Vaslui şi în administrarea Consiliului Local

În şedinţa Consiliului Local din luna ianuarie, consilierii locali au pus în discuţie preluarea celor două cinematografe din municipiul Vaslui (“Modern”, construit în 1972 si “Independenţa”, deschis în 1987, din administrarea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor ”RomâniaFilm”, in administrarea Primariei Vaslui.

În timp ce Alecsandru Volocaru, consilier PND şi Marius Arcaleanu, consilier PNL, au propus preluarea ambelor cinematografe, tabăra consilierilor PSD (majoritară în CL) a considerat că efortul bugetar pentru reabilitarea simultană a ambelor clădiri ar fi prea mare şi oarecum nejustificat, în condiţiile în care pe o perioada de 15 ani administratorii sunt obligaţi să desfăşoare acelaşi tip de activitate în locaţiile respective. Închise la scurt timp după revoluţie, cele două cinematografe sunt în paragină.

În cele din urmă, consilierii locali au votat ambele variante: şi cea a preluării ambelor cinematografe şi preluarea unui singur imobil, cel al cinematografului „Independenţa”. Cu doar patru voturi „pentru”, prima variantă nu a reuşit să treacă de Consiliul Local, fiind adoptată a două variantă, acceptată de 17 dintre consilieri.
Pentru a redeschide cinematograful, după semnarea actelor de predare-primire, Primăria Vaslui va trebui să facă o evaluare a stării tehnice a clădirii şi un proiect de reabilitare.

3 comentarii la „Consilierii locali vor să „reanimeze” Cinematograful “Independenţa”

 • 22 aprilie 2016 la 19:33
  Permalink

  sa fim seriosi in zia de azi cine se mai duce la vreun cinematograf.

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2016 la 07:30
  Permalink

  Doamne’ajuta.. Sa speram ca nu il vor transforma in nu stiu ce club. Am curaj sa garantez ca va avea mult ”magnet” la public un cinematograf. Nu stiu de ce la Teatrul de Vara nu s-a difuzat pana acum nici un film… Parca exista un panou ecran si acolo, nu???

  Răspunde
 • 29 ianuarie 2016 la 06:40
  Permalink

  buna dimineata in sfarsit aud vesti foarte bune ca cinematograful indepedenta va reinvia din nou stim ca se cheltuie miliarde de lei de pomana dar ar fi bine ca acea sala imensa sa fie si pt alte activitati domnilor consilieri cum ar fi teatre spectacole concerte filme de ce nu daca se difuzeaza macar o pelicula pe sapatamana tot e bine zic eu mai ales acum ca sunt si acele proiecte 3 d sau 4k ultra hd E BINE IN CEA CE EU VAD IN VASLUI NU AR AVEA ROSTUL CA CINEMA SA SE REDESCHIDA CA NU CRED EU CA VA VENI CINEVA LA UN FILM ATATA TIMP CAT ESTE ACUM NET CABLU SI ALTE FACILITATI DAR BINE ESTE CA MACAR SE RENOVEAZA CLADIRILE CA STEA SI SE DEGRADA RENOVATE SI FOLOSITE IN ALTE SCOPURI NU AR FI RAU

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.