Concursul naţional “Ion Creangă–cel mai frumos mărţişor al românilor”

Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui a fost gazda şi organizatoarea celei de-a X-a ediţii a Concursului naţional de creaţie literară şi plastică “Ion Creangă–cel mai frumos mărţişor al românilor”. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa prefectului Isabel Bogdan, care a remarcat participarea numeroasă la concurs. Numai din judeţul Vaslui au concurat peste 400 de preşcolari, elevi şi profesori.

Cei mai mulţi participanţi au optat pentru secţiunea de creaţie plastică, la care au avut de ilustrat o scenă din poveştile lui Creangă. Nu au fost neglijate secţiunea de creaţie literară în limbile română şi engleză.

“Mă bucură entuziasmul copiilor, iar participarea numeroasă arată că marele scriitor, Ion Creangă, rămâne de actualitate. Felicitări organizatorilor, care au parte de o noua ediţie reuşită, graţie efortului depus, iar copiii au fost încântaţi de posibilitatea de a-şi pune în valoare talentul, fie că a fost vorba de creaţie plastică, fie de creaţie literară”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.

Cele două secţiuni ale concursului, de creaţie literară şi creaţie plastică, au solicitat creativitatea şi măiestria participanţilor pe o tematică desprinsă din minunatele poveşti şi povestiri ale lui Ion Creangă.

Evaluarea lucrărilor se va face în perioada următoare, iar vineri, 17 martie, este programată premierea, completată de un spectacol artistic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.