Activități sub egida Centenarului, la Centrul de zi ”Bucuria” din Vaslui

În această săptămână, activitățile copiilor de la Centrul de zi ”Bucuria” din Vaslui s-au desfășurat sub egida Centenarului. Cei mici au aflat care este importanța istorică a zile de 1 Decembrie, au citit și învățat poezii și cântece specifice, dar și-au manifestat și imaginația, realizând desene, colaje, cocarde aniversare, stegulețe și chiar păpuși tradiționale, îmbrăcate în port popular.   Alături de angajații Centrului, la unele din aceste activități au participat  voluntari și reprezentanți ai Bibliotecii Județene ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

1 Decembrie este Ziua Naţională a României, dar și a noastră, a tuturor românilor. Suntem datori țării în care ne-am născut și este timpul să învățăm să o prețuim la adevărata ei valoare. Acesta este motivul pentru care am desfășurat în această perioadă un proiect menit să dezvolte și să consolideze  sentimentele patriotice ale copiilor. Metodele folosite au avut dublu scop, vizând atât îmbogăţirea cunoştinţelor istorice, cât și prin  stimularea expresivității prin interpretarea de poezii  și cântece, sau a creativității,  prin  crearea de lucrări cu specific național. Copiii s-au implicat cu entuziasm în toate activitățile, iar lucrările realizate de ei sunt dovada cea mai bună a modului în care au perceput acest proiect”, ne-a spus Lorena Negrea, șefa Centrului de zi, mărturisindu-ne că activitățile din următoarea perioadă vor fi axate pe tema datinilor și obiceiurilor populare din perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Pentru cei care nu știu, Centrul de zi pentru copii şcolari „Bucuria”, deschis în urmă cu doi ani de zile de Primăria Vaslui,oferă servicii  copiilor cu cerinţe speciale din ciclul gimnazial, în vederea reducerii riscului de abandon şcolar. Aici se desfășoară activităţi de tip after scholl, activităţi educative şi de recreere. culturale şi sportive, copiii beneficiind și de consiliere psihologică. Echipa unității este formată din două educatoare, un asistent social, un psiholog şi o îngrijitoare, iar cadrele didactice care au în clasă copiii care vin la Centru recunosc că au crescut considerabil performanțele individuale ale fiecărui elev care vine la Centru după orele de curs.