Astăzi, preșcolarii vasluieni au fost ”Eco Juniori” (foto)

Astăzi, 23 mai,  Grădinița cu P.P. Nr. 3 Vaslui a organizat faza interjudețeană a Concursului de costume ecologice ”ECO JUNIOR”, ediția a II-a. Copii, părinți și cadre didactice din județul Vaslui s-au adunat în curtea Grădiniței Nr. 12, structură a Grădiniței cu P.P. Nr. 3 Vaslui, pentru a-și etala costumațiile eco, una mai frumoasă decât cealaltă. Ziua a fost specială prin participarea colegelor educatoare de la Grădinița ”Prichindel” din raionul Cahul, Republica Moldova, însoțite  de Elena Cebotaru, inspector de la preșcolari . Preșcolarii din celelalte județe ale țării au participat indirect la această fază, trimițând o fotografie a copilului îmbrăcat în costumația eco.

D-na prof. Lefter Cristina, director al Grădiniței cu P.P. Nr. 3 Vaslui și d-nele prof. Scînteie Ana-Maria și Mihu Marina, coordonatoarele concursului, s-au îngrijit ca totul să se desfășoare conform programului, având alături întreaga echipă de cadre didactice de la cele două grădinițe organizatoare, dar și partenerii de proiect – Primăria  Municipiului Vaslui, Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui și Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui.

Preșcolari de la Grădinițele din Solești și Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare au făcut tot posibilul să participe la faza directă, alături de grădinițele municipiului Vaslui: Grădinițele Nr. 21, 18, 15, 9, 6, 5.

Juriul format din reprezentanți ai A.P.M. Vaslui, I. S. J. Vaslui și ai învățământului preșcolar din Raionul Cahul, au avut o misiune dificilă în aprecierea celor mai reușite costumații. S-a urmărit originalitatea costumațiilor, latura lor ecologică – reciclarea materialului din care au fost confecționate, precum și defilarea pe podium.

Toți copiii au fost recompensați cu premiile I, II, III, mențiune și cu un premiu dulce. Fotografiile premianților au fost adunate într-o expoziție, care va fi găzduită în holul Agenției pentru Protecția Mediului Vaslui.

”Mesajul pe care vor să-l transmită organizatorii, partenerii și participanții la Concursul ”Eco Junior” este un apel la o lume mai curată, mai puțin poluată, iar soluția este dată chiar de motto-ul sub care s-a desfășurat concursul: ”reciclăm nu poluăm!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.