Comercianții din Vaslui dau cu flit noului Bazar! Directorul penal Cristinel Nechita contribuie masiv la asta

Discuții intense în ultimele zile între zeci de firme din bazar și lichidatorul Proxima (fostul InterEx).  Sătui să tot aștepte deschiderea noului bazar, zeci de firme care doreau să liciteze pentru un loc în noul bazar, se văd nevoite să aleagă o variantă mai ieftină, mai rapidă…și fără bătăi de cap, după ce aceștia s-au lovit de tot felul de piedici, începând cu prețul mare pentru facilitățile oferite și terminând cu directorul Direcției Administrare Piețe Târguri și Oboare (DAPTO), Cristinel Nechita, care încerca din răsputeri să facă cărțile în noul bazar. 

Vă oferim o oportunitate unică de închiriere în cadrul unui shopping center de prestigiu, situat în inima orașului Vaslui. Cu o locație strategică și un flux constant de vizitatori, acest spațiu reprezintă o alegere excelentă pentru afacerea dumneavoastră.” Acesta este anunțul care a atras atenția pentru majoritatea micilor comercianți din oraș. Sătui de promisiuni și de piedici, aceștia s-au strâns în grup, au mers și au discutat cu lichidatorul, iar un parteneriat începe să se contureze. 

Cum încerca să alunge Cristinel Nechita, directorul Direcției Administrare Piețe Târguri și Oboare pe cei care sperau la un loc în noul bazar. 

“Am depus în luna februarie a acesui an o adresă la Primăria Vaslui, unde îmi declaram intenția de a achiziționa în chirie un spațiu pentru noul bazar. Adresa a fost redirecționată la DAPTO, iar la aproximativ 30 de zile am fost sunat de un anume Cristi Nechita, care s-a recomandat a fi directorul care se ocupă cu “împărțirea” locurilor, dar compania mea cu siguranță nu va fi acceptată, deoarece produsele pe care le comercializez (produse fitofarmaceutice) nu pot fi vândute în noul spațiu, deoarece nu sunt incluse pe lista celor aprobate de dumnealui. Mai mult decât atât, nu era coerent în discuție, fapt care m-a făcut să cred că este sub influența băuturilor alcoolice. Pe tot parcusul convorbirii mi-a dat de înțeles ca el este persoana care taie și spânzură și spații vor obține doar cei care trebuie să obțină. Acum voi merge și îmi voi achiziționa un spațiu la InterEx, fără bătăi de cap” declară un agent economic. 

Comercianții din bazar confirmă comportamentul directorului Cristinel Nechita. Mai mulți comercianți din vechiul bazar ne-au confirmat sub anonimat comportamentul deviant al lui Nechita și ne-au spus că nu de puține ori acesta a fost găsit băut la muncă, i-a înjurat sau le-a cerut diverse servicii. 

Acuzat că vine băut la muncă și terorizează angajații. 

Angajații se plâng de ani întregi de comportamentul lui Nechita, dar nimeni nu îi ia în seamă. La rândul lor și aceștia ne-au destăinuit că bea în timpul serviciului, face avansuri sexuale femeilor, dar nimeni nu îi poate face nimic, deoarece este protejat “de sus”. 

Iată ce declarau angajații Direcției Administrare Piețe Târguri și Oboare pentru colegii noștri de la Vremea Nouă, în urmă cu doi ani: . „Noi suntem oamenii buni la orice, de la măturat până la dat cu var și săpat. Nu avem niciun fel de pretenție în afară ca domnul director să se comporte frumos cu angajații pe care îi are în subordine. Suntem jigniți în fiecare zi, amenințați că vom fi dați afară, deși mulți dintre noi suntem mai în vârstă decât el. Am crezut că după această condamnare, vom avea o nouă conducere, dar se pare că nu va fi așa, deși se fac foarte multe nereguli acolo. 

Ne-a pus să tăiem copacii din cimitir, pentru a face locuri. Crengile au fost duse la Goscom, pentru a fi tocate, iar lemnul gros a fost dat prietenilor. Are un amic, administrator de pompe funebre, care a luat bușteni întregi din cimitir. Am fost obligați să ducem trunchiuri de copaci și unei cucoane, angajată la Primăria Vaslui, care are casă lângă fosta Cooperație, la câteva zeci de metri de cimitir. Am cărat prin cimitir zeci de roabe de lemne pentru doamna respectivă, care am înțeles că are o relație mai specială cu domnul director. Să meargă cei de la primărie la domiciliul doamnei, să se uite în cele două sere pe care le are, că acolo au fost depozitate lemnele. Să verifice organele abilitate și ce s-a făcut cu acel cazan de câteva tone, care era înregistrat în patrimoniul primăriei. Unde a dispărut?

 Să ne spună domnul director și ce s-a întâmplat cu cele cinci căsuțe care au fost date spre casare. Au fost ele vândute cumva, la preț de 150 de lei bucata? Dacă tot s-a vrut valorificarea lor, de ce nu au fost scoase la licitație, că valorau mai mult de atât. Am avut colegi care au vrut să le cumpere și erau dispuși să plătească mai mult. Au fost date pe sume modice prietenilor săi. Banii adevărați se fac însă în cimitir, unde administratorul e mână în mână cu reprezentantul unei firme de pompe funebre. Un loc de veci se vinde cu 150-200 de milioane de lei vechi, în funcție de poziție. Proștii primesc loc în partea de jos, la poarta 4, unde e apă, deștepții se duc cu bănuții la persoana care trebuie și au asigurate cele mai bune locuri. Totul fără documente, fără chitanță. Se taie copacii, se scot crucile vechi din pământ, pe motiv că rudele n-au mai avut grijă de morminte și așa unii fac miliarde de lei vechi în fiecare an.

O altă sursă de venit foarte bună sunt piețele. Au oamenii lor și acolo care plătesc bani frumoși să fie lăsați în pace. Lucrurile astea se știu de către toți angajații de la Târguri și Oboare. Am sperat că după condamnarea directorului se vor lua niște măsuri, pentru că nouă ne este foarte greu să lucrăm cu un șef care în fiecare zi ne amenință cu datul afară, care în fiecare zi ne jignește. De asta am și răbufnit și am ales să ne adresăm ziarului dumneavoastră, pentru că nu mai suportăm să lucrăm în mediul acesta. Nu ne plângem de salarii, nu ne plângem de condiții, ne plângem doar de maniera domnul director de a conduce Direcția și de faptul că suntem folosiți la tot felul de treburi care nu se află în fișa postului. Spre exemplu, nicăieri nu scrie că trebuie să cărăm cu roaba metri cubi de lemne amantei”, declarau angajații Direcției Administrare Piețe, Târguri și Oboare Vaslui, în anul 2021, pentru ziarul Vremea Noua. 

Penalul Cristinel Nechita –  șeful uneia dintre cele mai importante direcții ale Primăriei Vaslui, Direcției Administrare Piețe Târguri și Oboare (DAPTO). 

În urmă cu aproximativ cinci ani, Cristinel Nechita, avea în responsabilitate și ștrandul municipal. Acesta a fost trimis în judecată, sub acuzația de ucidere din culpă după ce un băiațel de numai 14 ani s-a înecat în apele ștrandului. Condamnat de Tribunalul Vaslui la doi ani de închisoare cu suspendare, Nechita și-a căutat dreptatea la Curtea de Apel Iași, fără sorți de izbândă însă. În cele din urmă, Curtea de Apel Iași l-a condamnat definitiv pe Cristinel Nechita, la doi ani de închisoare cu suspendare. Conducerea Primăriei Vaslui nu a luat nicio măsură, Nechita conducând, în continuare, una dintre cele mai importante direcții din cadrul instituției, purtându-se ca și cum bunurile statului sunt bunurile proprii, angajații Direcției, proprii săi scalavi, iar locul de muncă un bar unde poți să-ți bei tăria liniștit.