Actiuni pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori

La sfârşitul săptămânii,  echipaje de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui în cooperare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Vaslui au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea tăierilor ilegale de arbori şi controlul circulaţiei materialului lemnos, în comunele Gârceni şi Deleşti.

In urma verificărilor efectuate au fost depistate persoane care comercializau şi transportau material lemnos, fără a avea documentele de provenienţă şi avizul de însoţire a mărfii, iar transporturile nu era înregistrat în Sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase.

Materialul lemnos a fost predat lucrătorilor silvici, care au dispus aplicarea de sancţiuni contravenţionale  în valoare de 4000 lei, în conformitate cu prevederile legii nr.171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Totodată, s-a dispus confiscarea mărfii, 7m3 (cherestea, fag) cantitate stabilită în urma măsurătorilor efectuate de lucrătorii silvic.

În perioada următoare, acţiunile jandarmilor în cooperare cu lucrătorii Direcţiei Silvice Vaslui vor continua, pentru respectarea prevederilor actelor normative în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.