‘Clona’ unui autoturism de lux, descoperită de polițiștii de frontieră în municipiul Galați

‘Clona’ unui autoturism de lux, descoperită de polițiștii de frontieră în municipiul Galați

Polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați — I.T.P.F. Iași au descoperit un autoturism furat, marca VW Phaeton, care fusese modificat astfel încât devenise ‘clona’ unei mașini înmatriculate în județul Prahova.

În data de 15 decembrie a.c., pentru valorificarea unor informații, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați au organizat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu autovehicule furate. În cadrul acțiunii au oprit în trafic, pe o arteră din municipiul Galați, un autoturism marca VW Phaeton, de culoare gri, înmatriculat în Prahova. Autovehiculul era condus de B.C., în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Galați.

În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au constatat că pe elementele de caroserie unde există seria de identificare s-a intervenit mecanic. Seria modificată corespundea unei alte mașini de aceeași marcă și culoare, înmatriculată în județul Prahova.

Extinzând cercetările, polițiștii de frontieră gălățeni au stabilit faptul că autoturismul prezent la control, care era inițial de culoarea neagră, avea o altă serie de șasiu și figurează ca fiind furat din municipiul București, semnalarea fiind din anul 2013.

În legătură cu cele constatate, conducătorul auto a declarat că a cumpărat autoturismul în luna noiembrie 2015, dintr-un târg de mașini și nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul respectiv figura ca fiind declarat furat sau că era ‘clonat’.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, autovehiculul, în valoare de 60.000 lei fiind indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Armă ascunsă într-o haină, descoperită la P.T.F. Stânca

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit o armă neletală cu alice, pe care un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, a ascuns-o desfăcută într-o haină, pentru că nu avea autorizație.

În această dimineață, în jurul orei 07.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat, pentru efectuarea formalităților de trecere a frontierei, Ion R., cu dublă cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 21 de ani, conducând un autoturism marca Mazda, înmatriculat în Cehia.

La controlul de frontieră efectuat de către echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, în mijlocul de transport a fost descoperită pe bancheta din spate, ascunsă într-o haină, o armă neletală cu alice, desfăcută pe componente, marca Kandar, calibru 4,5 mm și două cutii cu alice.

Față de cele constatate, tânărul a declarat că nu știa că este interzisă trecerea frontierei cu arme fără autorizație. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Arma a fost ridicată în vederea confiscării urmând a fi predată la Inspectoratul de Poliție al Județului Botoșani — Serviciul Arme și Muniții.

Depistat de polițiștii de frontieră gălățeni conducând, deși avea permisul de conducere suspendat

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați — rutier au depistat la controlul de frontieră un bărbat, care conducea un autoturism, deși avea permisul de conducere suspendat.

Astăzi, în jurul orei 00.10, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, cetățeanul român Gigi N., în vârstă de 43 ani, domiciliat în municipiul Brăila, conducând un autoturism marca Fiat.

În urma controlului de frontieră, colegii noștri au constatat că permisul de conducere prezentat, figurează în bazele de date ca fiind suspendat pentru o perioadă de 60 de zile, bărbatul declarând că nu are cunoștință despre faptul că dreptul de a conduce i-a fost suspendat.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

Microbuz radiat din circulație în Belgia descoperit de polițiștii de frontieră vasluieni

Polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistat un bărbat care conducea un autovehicul radiat din circulație de autoritățile belgiene.

În data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 10.30, la P.T.F. Albița, județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților specifice trecerii frontierei, Antolie D., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 47 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, model Sprinter, înmatriculat în Belgia.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autovehiculul în cauză, lucrătorii noștri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că microbuzul figurează radiat din circulație de autoritățile din Belgia începând cu data de 20.05.2015.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că microbuzul a fost cumpărat de un prieten al său, din Belgia, și că el conduce acest microbuz, în baza unei procuri. De asemenea, acesta a mai declarat că nu avea cunoștință despre neregulile constatate.

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Albița, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare.

Sursa: Agerpress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.