Cinci bârlădeni, reținuți pentru trafic de droguri

La Bârlad, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii DIICOT- Biroul Teritorial au prins în flagrant, trei bărbați, în vârstă de 24, 26 și respectiv 31 de ani, din municipiul Bârlad, în momentul în care au intrat în posesia unui colet expediat din Italia în care au fost găsite 488,60 g rezină de cannabis.

Pentru probarea activității infracționale a celor trei, polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare, pe raza municipiului Bârlad. În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate trei laptop-uri și patru telefoane mobile. De asemenea, a fost indisponibilizat autoturismul folosit în vederea ridicării coletului în ziua de 24 februarie a.c..
Au fost puse în executare șase mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliției municipiului Bârlad, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.
La aceste activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, luptători de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandami Vaslui.
Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – februarie 2016, bărbații au procurat droguri de risc din Italia, pe care le-au introdus în țară în scopul comercializării către diferite persoane din municipiul Bârlad, fiind sprijiniți în activitatea infracțională de alți doi tineri de 19, respectiv 28 ani, din municipiul Bârlad.
Persoanele depistate în flagrant au fost reținute urmând să fie prezentate instanței de judecată cu propunerea de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.