Cetățean american depistat cu ședere ilegală în Bârlad

Poliţiştii de imigrări din Vaslui au depistat un bărbat de 58 de ani din Statele Unite ale Americii, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de şedere. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu suma de 400 lei şi îndrumat către structura de imigrări în vederea reglementării dreptului de ședere, în calitate de membru de familie al unui cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui au desfăşurat, astăzi, 21 martie, o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini. În cadrul activităţilor întreprinse, pe raza municipiului Bârlad, poliţiştii de imigrări au depistat, cu şedere ilegală, un bărbat în vârstă de 58 ani, din Statele Unite ale Americii. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, acesta a intrat legal în țară și nu a părăsit teritoriul României la expirarea dreptului de ședere.

Întrucât, este membru de familie al unui cetățean român, bărbatul a fost consiliat și îndrumat să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări cu documentele necesare în vederea reglementării situației juridice. Totodată, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 400 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată. Biroul pentru Imigrări al judeţului Vaslui continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acţiuni cu forţe proprii sau în cooperare cu instituţiile cu atribuţii în menţinerea unui climat de ordine şi linişte publică în rândul comunităţii noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România. De asemenea, invităm solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru reducerea timpului alocat procesării documentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.