Câştigătorii Concursului județean de fotografie “ Datini și obiceiuri de iarnă”

Vineri, 23 octombrie, Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT)Vaslui a premiat câştigătorii primei ediții a Concursului județean de fotografie “Ipostaze etnografice – Datini și obiceiuri de iarnă în județul Vaslui”, organizată cu prilejul desfăşurării celei de a XXXV-a ediții a Festivalului Datini și obiceiuri de iarnă de la Vaslui.

Un juriu de specialitate, condus de prof. univ. dr. Matei Bejenaru, de la catedra de “fotografie şi artă video”, din cadrul Universităţii de Arte « George Enescu » din Iaşi, a avut sarcina de a juriza cele 362 de fotografii trimise 38 de fotografi amatori şi profesionişti înscrişi în concurs. În urma jurizării, juriul a decis şi ierarhia premiilor. Acestea au fost anunţate chiar de preşedintele juriului, prezent la festivitatea de decernare.

“A fost dificil să judeci după subiect, pentru că subiectul a fost acelaşi. Împoreună cu doi colegi am stabilit criteriile dee ierarhizare şi, mai bine de jumătate de zi, am văzut fiecare fotografie în parte. Au fost multe fotografii bune, a fost greu să le selectăm pe fiecare în parte şi, tocmai de aceea, o să explic şi criteriile care au stat la baza alegerii fotografiilor premiate. În altă ordine de idei, mă bucur să văd la Vaslui intenţia de a coagula iubitorii acestei arte, ceea ce e foarte bine”, a spus prof. univ. dr. Matei Bejenaru care le-a oferit celor prezenţi un adevărat curs despre elementele care dau valoare artistică unei fotografii.

Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui şi-a exprimat intenţia de a demara un proiect dedicat iubitorilor artei fotografice, proiect care să includă ore de teorie, ateliere de fotografie şi concursuri.

La eveniment au fost prezenţi şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui şi Ciprian Trifan, vicepreşedintele instituţiei.

“Am văzut şi eu lucrările din concurs, am văzut impactul acestuia şi cred că este un început bun. Încercăm să oferim mijloace pentru promovarea acestui tip de artă şi mă gândesc că am putea oferi spaţiu pentru organizarea unor expoziţii de gen, care să ofere vizibilitate artiştilor fotografi care participă la evenimentele organizate de noi”, a spus Dumitru Buzatu, care a ţinut să ofere şi un premiu special şi în nume propriu.

Dar iată şi câştigătorii Concursului județean de fotografie “Ipostaze etnografice – Datini și obiceiuri de iarnă în județul Vaslui”:

Premii:

 • Locul I –Cornelius Ioan Drăgan
 • Locul II –  Dorina Andreea Cioată
 • Locul III –  Ovidiu Narcis Solomon
 • Menţiuni: – Luiza Luciana Marcu, Daniel Iureanu,Ştefan Martinaş

Premii speciale:

Fotografii alb-negru

 • Locul I – Cipolin Poiană
 • Locul II – Angel Ionescu
 • Locul III –Paul Clapa

Cel mai bun portret –Petru Huhurez

Cea mai expresivă fotografie–Irina Filote

Cea mai bună fotografie din punct de vedere tehnic – Vlad Iorga

 

3 comentarii la „Câştigătorii Concursului județean de fotografie “ Datini și obiceiuri de iarnă”

 • 24 decembrie 2016 la 02:22
  Permalink

  Cred ca ati incurcat fotografiile cu numele!

  Răspunde
 • 23 decembrie 2016 la 22:43
  Permalink

  Pacat ca nu ati publicat TOATE pozele castigatoare si cred ca ar trebui sa promovati fotografia dlui Dragan, care de fapt a castigat concursul in loc de cea pentru premiul tehnic! ( domnul Vlad Iorga cu siguranta nu o sa se supere 🙂 )

  Răspunde
  • 25 decembrie 2016 la 21:01
   Permalink

   fotografia lui Vlad Iorga a fost promovata pe ziarul vremeanoua, e logic e lucreaza in aceeasi incapere!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.