Candidatul PNL la Primăria Negrești promite redeschiderea spitalului din localitate.

În perioada campaniilor electorale , nimic nu pare imposibil. Astfel, Petru Cristinel Rusu, candidatul PNL la funcția de primar al orașului Negrești promite alegătorilor că va redeschide spitalul din localitate, închis în 2011. Acesta se bazează pe sprijinul liderului PNL Vaslui, dr. Nelu Tătaru, care în acest moment deține funcția de ministru al Sănătății. 
”Numeroasele discuții purtate cu Ministrul Sănătății, domnul Nelu Tătaru și analiza făcută în minister au condus la pași concreți pentru acțiunile de redeschidere a Spitalului Negrești. Au fost stabiliți 3 pași de urmat:
1. În perioada următoare DSP Vaslui va evalua clădirea spitalului din punct de vedere sanitar, și va solicita Ministerului Sănătății avizul de principiu pentru redeschidere.
2. Primăria și C.L. Negrești va depune către Ministerul Dezvoltării solicitarea de reparare și igienizare a clădirii.
3. În final Ministerul Sănătății va emite avizul de funcționare și reînființare a Spitalului Negrești.
Sunt pași concreți pe care îi vom face și care în final vor duce la REDESCHIDEREA SPITALULUI NEGREȘTI.
În următoarele doua săptămâni domnul Ministru Nelu Tătaru, va veni la Negrești și va întări această informație”, afirmă Petru Cristinel Rusu, pe pagina sa de socializare.
Intresant de precizat că în spitalul pomenit s-au investit, intre 2002 si 2006, aproape 6 milioane de euro din fonduri europene. Acesta a fost închis în 2011, printr-o celebră Hotărâre de Guvern, alături de alte 67 spitale din țară. Între timp, aparatura, modernă la acea dată, s-a degradat, la fel și clădirea, cuprinsă acum de mucegai.  (Mihaela Zărnescu)