Lansare de carte: ”Fantasmele versului rău”, de Daniela Oatu

O sală arhiplină la Biblioteca Județeană Nicolae Milescu Spătarul Vaslui, la lansarea volumului de poezii ”Fantasmele versului rău”, semnat de Daniela Oatu. Alături de colegi, prieteni și iubitori ai cuvântului scris, la lansare au participat Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene,  Cassian Maria Spiridon, președinte al Uniunii Scriilorilor, Filiala Iași și scriitorul Adi Cristi, dar și primarul Vasile Pavăl.

Acțiunea a făcut parte din cadrul Zilelor Culturale ale municipiului Vaslui, fapt subliniat de Gelu Bichineț, care a ținut să amintească și de alte acțiuni organizate în această perioadă de Biblioteca Județeană: Biblioteca de vacanță, în cadrul căreia vasluienii s-au bucurat de o ofertă de carte în Parcul Copou, dar și de atelierele  de creație organizate pentru elevi în timpul vacanței.

Despre volumul de versuri semnat de poeta Daniela Oatu, au vorbit invitații prezenți, dar și câțiva dintre participanți: prof. Petruș Andrei, poetul  Ion Gheorghe Pricop, prof. Dr Laurențiu Chiriac, , prof. Dumitru Apostolache

”Daniela Oatu practică o poezie directă, adresată cititorului, dar o poezie cultă, pe care vă invităm să o citiți. Este o demonstrație că Vasluiul este capabil să creeze artă culturală”, a spus Cassian Maria Spiridon

”De-a lungul timpului, Daniela Oatu a luat suficiente premii, distingându-se prin calitate și originalitate, astfel încât să putem spune că avem în fața noastră un poet consacrat. În același timp avem un colaborator permanent al Revistei Convorbiri Literare. Această carte este o provocare pentru toată lumea care are legătură cu poezia”, a afirmat poetul  Ion Gheorghe Pricop.

Poeta Daniela Oatu le-a mulțumit celor prezenți în sală, dar și organizatorilor. ”Pentru mine, încă din adolescență, poezia este un mod de a iubi, de a exista, de a simți. Ea este aceea care m-a ajutat în permanență să privesc lumea cu ochi de duminică, să mă regăsesc pe mine. Volumul”Fantasmele versului rău”, s-a bucurat până acum de câteva cronici remarcabile, atât prin profunzime, cât și prinrigoare. Eu am conceput acest volum ca pe o călătorie spre sine…” a mărturisit autoarea.

”În zilele noastre, poate că mulţi consideră pasiunea că fiind o fantezie utopică.
Am răspuns cu drag invitaţiei de a participa la lansarea volumului de poezie al doamnei profesoare Daniela Oatu . Încă de la primul poem mi-am dat seama de sensibilitatea şi mesajul transmise atât prin titlu cât şi prin versuri. Fiecare înţelege ce vrea şi cât de mult vrea din mesajele criptate în versurile poeziilor.
Mărturisesc de fiecare dată că este foarte important să fii conectat la astfel de manifestări culturale , unde întâlneşti oameni deosebiţi şi frumoşi , de o modestie aparte.
Habar nu am dacă ştie sau nu, dar am găsit aici un model inspiraţional care m-a convins că atunci când există dorinţa lucrului bine făcut , elemental cheie este pasiunea. Nu mi-a rămas decât să mă identific cu ea şi să gestionez timpul în aşa fel încât să descopăr şi alte lucruri frumoase legate de această.  Pasiunea mea nu e doar poezia, ci şi Oamenii.
Scriitorul Andrei Pleşu spune în volumul sau intitulat “Frumuseţea uitată a vremii “ că există două categorii de oameni care scriu : unii pe hârtie , alţii în secret. De aceea ţin să felicit şi să încurajez totodată, pe toţi cei care au harul şi menirea , să o facă ! Vă mulţumim că existaţi!”, ne-a spus la finalul acțiunii Bronia Lupu, unul din iubitorii de literatură prezenți în sală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.