Campanie împotriva violenţei în familie, cu componentă caritabilă

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui și Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui lansează, începând cu data de 1 noiembrie, Campania ”DESTUL! Ai curaj…să spui NU când sufletul iți este mai vânăt decât trupul!”. Campania are două obiective: pe de o parte prevenirea și combaterea violenței intrafamiliale și sprijinirea victimelor colaterale sau directe ale formelor de violență în familie, pe de altă parte derularea unei acţiuni de colectare de jucării şi dulciuri neperisabile, care vor fi donate copiilor de Moş Nicolae.

Campania se derulează sub egida Echipei intersectoriale Vaslui de prevenire și combatere a violenței în familie , campanie realizată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, Direcția de Sănătate Publică Vaslui, Asociația ”Totul pentru viață” Huși, Centrul de Servicii de Integrare și Politici Antidiscriminatorii Vaslui și în colaborare cu Silver Mall Vaslui, Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui, Cinematograful Cityplex Vaslui și Bârlad, Biblioteca ”Stroe Belloescu” Bârlad și Centrul ”Mihai Eminescu” Bârlad.

Astfel, pe toată durata Campaniei, ce se va desfășura în perioada 1- 30 noiembrie instituțiile mai sus enunțate vor desfășura, respectiv găzdui, o serie de activități formale și informale tematice, ce vor avea ca scop prevenirea și combaterea violenței intrafamiliale și sprijinirea victimelor colaterale sau directe ale formelor de violență în familie/copiii acestor familii, cei profund afectați de această problematică în toate planurile dezvoltării lor.

„Folosind această ocazie,  rugăm toți cetățenii județului Vaslui să se alăture echipei noastre și să ne ofere bucuria de a deveni colaboratori activi în atingerea unuia dintre obiectivele propuse în această Campanie, acela de a schimba tristețea unui copil în zâmbet, prin donarea unei jucării sau a unui dulce neperisabil, donații care vor ajunge la copii în data de 6 decembrie 2016, ca DAR de la Moș Nicolae.

Donațiile se pot face în perioada 1-30 noiembrie, la sediul Silver Mall Vaslui, în urnele special amenajate în zona parcului interior de joacă și zona alimentarei”, se arată într-un comunicat al DGASPC Vaslui.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.