Cadrele didactice de la școlile din comuna Solești se pregătesc să dea Primăria în judecată

Un număr de 20 de cadre didactice navetiste, de la  Școala Gimnazială ”Theodor Rosetti” Solești , se pregătesc să dea Primăria Solești în judecată, pentru nedecontarea banilor pentru naveta efectuată în perioada octombrie 2019-februarie 2020. La această dată, fiecare cadru didactic navetist are de recuperat, în medie, aproximativ 1.000 lei. Nu este pentru prima dată când decontarea banilor de naveta întârzie, spun profesorii, dar este prima dată când restanțele au cumulat cinci luni întârziere. Toate demersurile făcute pentru recuperarea banilor s-au soldat doar cu promisiuni și termene amânate.  Potrivit liderului de sindicat, se  întocmește documentația necesară pentru câștigarea drepturilor cuvenite în instanța.

„Deși legea obligă autoritățile locale să plătească decontarea cheltuielilor aferente navetei profesorilor, la UAT Comună Solești, nu se prevăd aceste cheltuieli în bugetul anual.  În momentul de față, mai exact astăzi 04.03.2020, restanțele provin încă din luna octombrie 2019. Promisiunile din partea primăriei Solești, reprezentată de doamna primar Mona Bujor, au fost nenumărate fiind puse în practică destul de greu sau chiar deloc.

Din aceste motive, prezentate mai sus, nemulțumirile sunt nenumărate, iar noi colectivul profesorilor Școlii Gimnaziale ”Theodor Rosetti” Solești considerăm această atitudine că rea voință și o bătaie de joc  la adresa noastră  și a sistemului educațional.”, se arată într-o scrisoare deschisă, trimisă redacției noastre de profesorii navetiști de la Școala  Gimnazială ”Theodor Rosetti” Solești.