Bilanț de foc – 45 de incendii în luna ianuarie

Din analiza statistică a incendiilor produse la nivelul judeţului Vaslui, în luna ianuarie a anului 2016 comparativ cu aceiaşi perioadă a anului precedent s-a constat aproape o dublare a acestora. Dacă în ianuarie 2015 au fost 25 incendii, în luna ianuarie 2016 s-au înregistrat 45 incendii, o  creştere de circa 80 %.

Din totalul celor 45 incendii produse în luna ianuarie, 35 au fost la locuinţe şi anexe gospodăreşti (78%), 6 la operatori economici/ instituţii (13%), 3 incendii la mijloace de transport persoane/marfă ( 7%)  şi un incendiu într-o localitate din judeţul Iaşi, unde intervine I.S.U. Vaslui ( 2%).

Exploatarea sistemelor de încălzire locală (sobe cu sau fără acumulare de căldură) cu defecţiuni, fără asigurarea supravegherii sau având coşurile de fum deteriorate, necurăţate de funingine sau neprotejate termic faţă de materialele combustibile din alcătuirea construcţiilor, a constituit principala împrejuraere specifică de izbucnire a incendiilor din luna ianuarie. Mai exact, 69 % din cauzele de incendiu au fost la mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate, respectiv la coşurile de fum defecte sau necurăţate, urmate de utilizarea focului deschis în spaţii deschise şi a instalaţie electrice cu defecţiuni/improvizaţii/ suprasolicitată cu circa 8.57 % fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.