Bărbatul din Vinețești care conducea aproape de comă alcoolică a fost arestat

În cursul zilei de astăzi, față de bărbatul de 52 de ani din Vinețești, comuna Oltenești, județul Vaslui, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

De asemenea, tot astăzi, în baza probatoriului administrat, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Huși care a dispus arestarea sa preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte prevăzute și pedepsite de art. 336 și art. 335 din Codul Penal.

Știrea inițială

În ziua de 15 iunie, ora 09:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Oltenești, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza localității Vinețești, comuna Oltenești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 52 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat și faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, fapte  prevăzute și pedepsite de art. 336, alin. 1 și art. 335 din Codul Penal.