Bărbaţi din Neamţ, prinşi de poliţiştii vasluieni cu 7 kilograme de trufe şi 8 câini specializaţi în recoltarea acestora

Trei bărbaţi din judeţul Neamţ au fost depistaţi de poliţiştii vasluieni transportând aproximativ şapte kilograme de trufe, fără autorizaţie şi opt câini specializaţi în recoltarea trufelor, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

“Poliţiştii Secţiei Poliţie Rurală Negreşti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu în oraşul Negreşti, conform planului de acţiune întocmit pe linia combaterii infracţiunilor la regimul rutier, au depistat şi oprit, pentru control, un autoturism în care se aflau trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 22 şi 50 de ani, din judeţul Neamţ. Cu ocazia controlului efectuat asupra vehiculului, poliţiştii au identificat şi confiscat 6,6 kg de material nelemnos, respectiv trufe, pentru care cei trei bărbaţi nu aveau autorizaţie. De asemenea, în portbagajul autoturismului, au fost găsiţi opt câini, rasa Golden Retriever, specializaţi în recoltarea de trufe”, precizează un comunicat de presă transmis de IPJ Vaslui.

Cei trei bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi de 6.000 de lei pentru deţinerea şi transportul trufelor fără autorizaţie.