Regal de muzică corală la Vaslui! Începe Festivalul „Gheorghe Cucu”

Consiliul Judeţean Vaslui, Primăria Municipiului Vaslui, Episcopia Hușilor și Centrul Județean pentru Cultură Vaslui, organizează, la Vaslui, duminică, 20 august 2023, Festivalul de muzică corală laică și religioasă „Gheorghe Cucu”.

Ca și anul trecut, ediția de anul acesta se va desfășura pe parcursul a două zile. În ziua de sâmbătă, 19 august, începând cu ora 19:00, pe scena Teatrului de Vară din Vaslui va avea loc concursul, la care vor participa formații corale din țară și din Republica Moldova.

Recitalul va avea loc duminică, 20 august, în aer liber, în Centrul civic al Vasluiului, începând cu ora 19.00, toți iubitorii muzicii corale laice și religioase având șansa întâlnirii unor formații corale de excepție, din țară și din străinătate. Intrarea este liberă.

În cadrul evenimentului vor susţine recitaluri: Corala „Armonia” din Constanța, solista Maria Coman, Corul „Cantilena” din Lituania, Grupul „Agia Skepi” din Grecia, , Corul „Apulum” din Alba Iulia, Corul „Dignus Est” din Vaslui, Grupul psaltic „Sfânta Mare Muceniță Chiriachi” al Catedralei Episcopale din Huși, și Corala „Fantasia” din Vaslui.

Ediția de anul acesta este a treia organizată la Vaslui, după mai multe ediții anterioare dedicate compozitorului Gheorghe Cucu în localitatea natală – Puiești, județul Vaslui Entuziasmul publicului și calitatea invitaților, alături de organizarea de excepție a edițiilor anterioare de la Vaslui, au fost imboldul pentru organizarea, la aceleași standarde, și a evenimentului din acest an. Dorința organizatorilor este ca Festivalul „Gheorghe Cucu” să se înscrie în seria evenimentelor de marcă ale județului Vaslui, cu ecouri în întreaga țară.