Bărbat extrem de periculos, cu probleme psihice, evadat dintr-un spital din Iași! A fost prins la Lipovăț

Cei mai periculoși infractori cu afecțiuni mintale din România sunt trimiși, prin ordin judecătoresc, pentru tratament de specialitate la unul din cele patru spitale de psihiatrie de maximă siguranță din țară. Cel de la Pădureni-Grajduri, aflat în inima unei păduri la 30 de kilometri de Iași, arată ca o cazarmă. Cu toate acestea, un bărbat din Lipovăț, internat acolo în decembrie anul trecut, a reușit să fugă.

Astăzi, 8 ianuarie 2023, ora 10.00, polițiștii Serviciului Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, au căutat și depistat în localitatea/comuna Lipovăț, județul Vaslui, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate.

Acesta fusese internat într-o unitate medicală, din comuna Grajduri, județul Iași, în baza sentinței penale nr. 30 din 8 decembrie 2022 a Judecătoriei Vaslui și a fugit din unitatea medicală în noaptea de 7/8 ianuarie 2023. Persoana sus-menționată a fost predată unei escorte din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, în vederea reinternării la unitatea medicală.