Ziua porţilor deschise la ISU Vaslui: “Marţi 13, fără ghinion”

În data de 13 iunie, în Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Podul Înalt” al județului Vaslui este organizată  Ziua porților deschise, cu ocazia zilei 13, sub genericul “Preveniţi ghinionul”.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi E.ON România au încheiat, în anul 2012, un protocol de colaborare privind derularea în comun a unor campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Protocolul, al cărui obiectiv principal este reducerea numărului incidentelor şi, implicit, al victimelor, este primul de acest fel încheiat între IGSU şi o companie din sectorul energetic din România.

“Cetăţeanul este veriga importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

Ȋn programul pregătit se regăsesc următoarele activităţi : familiarizarea publicului vizitator cu specificul instituţiei, prezentarea tehnicii de intervenţie utilizate în situaţii de urgenţă, expunerea  acțiunilor salvatorilor, recomandări specifice de comportare privind tipurile de risc ce se pot manifesta la nivelul judeţului Vaslui.

Toți cei care doresc să cunoască mai multe desprea activitatea pompierilor, misiunile acestora, tehnica de intervenție sau modul în care decurge o zi într-o subunitate sunt așteptați, între orele 10.00 – 14.00 să fie alături de noi în această zi specială”, se arată într-un comunicat al ISU Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.