Bărbat din Bârlad, reținut pentru tâlhărie, ultraj și tulburarea liniștii publice

Polițiștii  Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au identificat și documentat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 36 de ani, din municipiul Bârlad, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în data de 15 decembrie 2021, ora 18:30, persoana bănuită de comiterea infracțiunii ar fi deposedat, prin violență, un tânăr de 19 ani, de o sumă de bani. Infracțiunea s-ar fi produs pe strada Petru Rareș din municipiul Bârlad.

În aceeași cauză, bărbatul este cercetat și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice, infracțiuni săvârșite în luna iulie 2021 în municipiul Bârlad.

În cursul zilei de Vineri, 4 februarie 2022, în baza probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a luat față de bărbat măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad cu propunere de arestare preventivă, instanța a admis solicitarea și a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

RECOMANDĂRI PENTRU PREVENIREA INFRACȚIUNILOR DE TÂLHĂRIE

În locurile publice:

  • Evitați deplasările pe trasee situate în zone mai puțin circulate (câmpuri, parcuri, șantiere);
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulați după lăsarea întunericului, ocoliți locurile neiluminate ori în care se află unități cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice;
  • Când observați că sunteți urmăriți de un individ (sau mai mulți), deplasați-vă prin zone intens circulate (chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului) și adresați-vă primului polițist întâlnit;
  • Nu vă afișați ostentativ cu obiecte de valoare (lănțișoare, brățări, telefoane mobile atârnate la gât);
  • Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice de către persoane care oferă spre vânzare diverse produse/servicii.

       În spații comune ale ale imobilelor:

  • Nu permiteți persoanelor străine să intre în locuința dumneavoastră, indiferent de motivele invocate.
  • La intrarea în imobil fiți foarte atenți pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane suspecte, pretabile la comiterea de infracțiuni; nu stați cu spatele spre aceste locuri. Nici măcar atunci când deschideți sau încuiați ușa nu trebuie să pierdeți din vedere aceste lucruri.
  • Orice persoană necunoscută care staționează fără motiv în spațiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgență; alertați mai mulți vecini, iar dacă este cazul, apelați la cea mai apropiată unitate de poliție.
  • Dacă sunteți agresați nu aveți rețineri în a țipa și chiar riposta fizic, o astfel de reacție îl poate determina pe infractor să vă lase în pace și să părăsească în grabă locul.

           În cazul în care sunteţi victima sau martorul unei tâlhării, nu ezitaţi să anunţaţi Poliţia apelând numărul unic de urgenţe 112!

One thought on “Bărbat din Bârlad, reținut pentru tâlhărie, ultraj și tulburarea liniștii publice

Comentariile sunt închise.