Polițist din Iași și iubita lui, arestați la Vaslui pentru trafic de droguri de mare risc

Un şef din Poliția Iași şi iubita acestuia au fost arestaţi pentru trafic de droguri de mare risc. Cuplul a fost prins în flagrant, în Vaslui, având la ei o cantitate enormă de substanțe interzise.Agentul Cristian Danu, a fost angajat în anul 2017 din sursã externã, iar prin împuternicire a ajuns șeful Postului de Poliție Rãducãneni.

”Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T.- B.T. Vaslui, au descoperit și ridicat  11,7 kilograme de cannabis, 169 de grame de ketamină și peste 100 de comprimate de ecstasy. Un bărbat de 37 de ani și o femeie de 38 de ani au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

În perioada 31 ianuarie – 1 februarie a.c., poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Vaslui au efectuat 6 percheziții domiciliare (3 pe raza județului Vaslui și 3 pe raza județului Iași), la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc și mare risc.

De asemenea, aceștia au mai organizat două acțiuni de depistare în flagrant delict, pe raza localității Deleni, județul Vaslui.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada mai 2018 – ianuarie 2019, cele două persoane ar fi introdus în țară droguri de risc și mare risc, de tip ketamină și amfetamine, care ar fi provenit din Germania și Olanda. Ulterior, persoanele în cauză ar fi comercializat drogurile respective, fără drept, pe raza municipiului Iași.

De asemenea, a rezultat faptul că cei doi ar fi cultivat droguri de mare risc, de tip cannabis, pe care ulterior l-ar fi comercializat, en-gros, în municipiul Iași.

În urma acestor activități, polițiștii au descoperit 11,7  kilograme de cannabis, 169 de grame de ketamină și peste 100 de comprimate de ecstasy.

Bărbatul și femeia sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și introducerea în țară de droguri de risc și mare risc.

În primă fază, cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore. Persoanele în cauză au fost prezentate Tribunalului Vaslui, care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, dar și al autorităților judiciare din Germania”, se arată într-un comunicat al DIICOT