Băceștiul, zonă de siguranță publică. Șase persoane au fost reținute

În cursul zilei de astăzi,  6 persoane (cinci bărbați și o femeie) din localitățile Băcești(comuna Băcești) și Simila (comuna Zorleni), județul Vaslui, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Acestea au vârste cuprinse între 14 și 50 de ani.

În cursul zilei de mâine, 27 mai a.c., persoanele reținute urmează a fi prezentate Judecătoriei Vaslui, cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:  „tulburarea ordinii și liniştii publice”, „lovire sau alte violenţe”, „distrugere” și „amenințare”.

Condamnarea celor șase vine după ce, ieri, comuna Băceşti a fost declarată zonă specială de siguranţă publică după ce pe teritoriul său a avut loc un conflict între mai multe persoane de etnie romă, în urma căruia a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere, tulburarea ordinii şi liniştii publice, ameninţare şi lovire sau alte violenţe.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, măsura va rămâne în vigoare până la sfârşitul acestei săptămâni.

„Pe raza comunei Băceşti, pentru prevenirea apariţiei unor evenimente care pot tulbura liniştea şi ordinea publică, a fost instituită zona de siguranţă publică. În dosarul penal instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui sunt continuate cercetările în vederea stabilirii şi probării întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi în eveniment şi dispunerea măsurilor legale”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Scandalul a început cu  două familii care s-au încăierat în plină zi, pe o stradă centrală.

Încăierarea între cele două familii a pornit de la o relație care s-a înfiripat între o fată de 14 ani din comuna Zorleni și un băiat, cu trei ani mai mare, din Băcești.

Idila a ajuns la urechile părinților, așa că rudele s-au întâlnit într-un stabor, în comuna Băcești. Cel mai probabil, n-au ajuns la nicio înțelegere pentru că, nu după mult timp, s-au luat la ceartă pe stradă.

Acum, în comună patrulează  echipaje de polițiști și jandarmi, care au sarcina de a preveni escaladarea conflictului prin alte incidente violente

https://www.youtube.com/watch?v=igPnuF2DQf4