Autoturisme căutate în Franța și Italia, descoperite la P.T.F. Albița

Polițiștii de frontieră din P.T.F. Albița au descoperit două autoturisme, unul marca Renault Megan și altul marca Volkswagen Golf, declarate furate din state ale Uniunii Europene.

La sfârșitul săptămânii trecute, la P.T.F. Albița/ județul Vaslui s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei Carină B., cu cetățenie română și Ucraina, în vârstă de 23 de ani, cu un autoturism marca Renault Megan si George M., în vârstă de 30 de ani, cetatean roman domiciliat pe raza județului Neamț, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Golf.

Existând suspiciuni cu privire la proveniența autoturismelor, lucrătorii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că cele două mijloace de transport figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru confiscare, semnalari introduse de Franța, pentru Renault Megan, respectiv de Italia pentru Volkswagen Golf.

Cu privire la aspectele constatate, Carina B. a declarat că autoturismul marca Renault Megan a fost achiziționat din Franța, în anul 2014, iar George M. a declarat că a cumpărat autoturismul de la un cetățean român, în data de 6 martie a.c., plătind suma de 1300 euro.

Cei doi participanți la trafic au mai adăugat că nu au cunoștință despre faptul că autoturismele erau declarate furate sau că ar fi fost implicate în vreun litigiu.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cele două cauze pentru săvârșirea infracțiunii de furt, iar autoturismele, în valoare totală de 25.000 lei, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.