Autoturism Toyota Auris, furat din Italia, depistat la Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Toyota Auris, care figurează în bazele de date ca fiind furat din Italia.

În ziua de 26 ianuarie, în jurul orei 02.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieşi din ţară, A.A., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 38 de ani, care conducea un autoturism marca Toyota Auris, înmatriculat în Elveţia.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia jurudică a autoturismului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile din Italia la data de 22.10.2013.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că achiziţionat autoturismul în data de 15.01.2020, din Elveţia, plătind suma de 5.500 euro şi că nu are cunoştinţă despre faptul că autoturismul în cauză este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 25.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.