Astenia de primavară si animalele de companie

Astenia de primăvară ne-a lovit pe toți! Arunci o privire în birou și nu vezi decât fețe obosite, deși ceasul arată miezul-zilei. Să fie de la trecerea la ora de vară, să fie de la temperaturile de vară care deja au dat buzna peste noi… nu știm!

Primăvară este o perioadă dificilă şi pentru patrupede, iar din cauza lipsei de informaţii, mulţi stăpâni nu ştiu cum să îi facă şi companionului tranziţia spre sezonul cald mai uşoară. ARPAC (Asociaţia Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie) trage un semnal de alarmă către stăpâni, în privinţa hranei specializate de care au nevoie companionii necuvântători. O dietă completă şi echilibrată, care să asigure toţi nutrienţii, în proporţiile corecte, este deosebit de importantă pentru bunăstarea fizică a animalului, mai ales în acest anotimp pretenţios.

Primul indiciu că animalul se pregăteşte de vară este năpârlirea abundenţă. De aceea, se recomandă perierea cel puţin o dată pe zi şi, bineînţeles, tunsul blănii în exces. Astfel, animalul se va obişnui mai uşor cu temperatura în creştere, se va simţi mai confortabil, iar casă dumneavoastră va fi mult mai curată.

La fel că oamenii, şi animalele pot suferi de alergie la polen, praf sau insecte. Cel mai bine este să întrebaţi medicul veterinar ce măsuri de precauţie să luaţi în această privinţa. Nu întârziaţi vizită la cabinet dacă animalul prezintă simptome precum: lăcrimarea şi congestionarea mucoasei oculare, secreţii nazale apoase, mâncărimi, scărpinare, pierderea părului pe porţiuni întinse, pete, erupţii cutanate şi strănut. Luaţi în calcul şi o deparazitare, având în vedere că insectele parazite se trezesc la viaţă, o dată cu natură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.