Arestați preventiv pentru furt

Polițiștii Secției 4 de Poliție Rurală Huși au probat activitatea infracțională a doi bărbați, în vârstă de 22 și 29 de ani, din comuna Văleni, respectiv comuna Hoceni, bănuiți de săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat. Faptele au fost comise în luna noiembrie a.c., pe raza comunei Hoceni.

În fapt, pe parcursul lunii noiembrie a.c., polițiștii au fost sesizați de sustragerea mai multor bunuri (în valoare de aproximativ 600 de lei) din două locuințe situate în comuna Hoceni.

Urmare a sesizărilor primite, polițiștii au demarat cercetări, iar la sfârșitul săptămânii trecute au efectuat mai multe percheziții domiciliare pe raza comunei Hoceni.

O parte din bunurile sustrase au fost găsite la locuința bărbatului de 29 de ani. Acestea au fost ulterior restituite părților vătămate.

În ziua de 08 Decembrie a.c., cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, respectiv Judecătoria Huși.

Instanța de judecată a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru a preveni comiterea unor astfel de fapte, este important să asiguraţi imobilele, în special pe timp de noapte, prin încuierea uşilor, a porţilor, a ferestrelor şi a altor zone de acces în locuinţă. Este recomandat să asiguraţi și iluminatul corespunzător al locuinţei şi al împrejurimilor. Dacă constataţi că s-a comis un furt, sesizaţi imediat Poliţia fără a distruge posibilele urme lăsate de infractori!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.