Arestat după ce s-a fugărit cu rutiera! Nu avea permis de conducere

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit de conducerea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, în noaptea de 24/25 februarie 2023, pe raza municipiului Vaslui. 

În noaptea de 24/25 februarie 2023, ora 02.47, polițiștii Biroului Rutier, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în serviciu de supraveghere, îndrumare și control al traficului rutier pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Vaslui, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa din direcția străzii Decebal către strada Ștefan cel Mare.

Persoana aflată la conducerea autoturismului nu ar fi oprit la semnalul echipajului, și-ar fi mărit viteza de deplasare și ar fi încercat să se sustragă de la activitatea de control. Autoturismul și-a continuat deplasarea până în zona străzii Hușului, din suburbia Gura Bustei, unde a virat pe un câmp iar conducătorul acestuia ar fi abandonat autoturismul, fugind de la fața locului.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii rutieri vasluieni au identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui tânăr, în vârstă de 20 de ani, din municipiul Vaslui.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul folosit este deținut de către familia tânărului cercetat. 

Față de acesta, a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, pentru comiterea a 4 patru abateri, cu amendă în cuantum total de 5.220 lei. 

Pe 27 februarie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii rutieri vasluieni l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, instanță de judecată care dispus măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile. 

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”. 

Totodată, sunt efectuate cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care tânărul a intrat în posesia autoturismului spre a fi condus, întrucât la data de 25 februarie 2023, ora 10.56, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin S.N.U.A.U. 112, de către mama tânărului cercetat, cu privire la dispariția autoturismului sus-menționat din fața locuinței și abandonarea acestuia pe un câmp, din vecinătatea locuinței.

Extras din Codul Penal

Articolul  335

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.