Amenzi usturătoare pentru nerespectarea măsurilor de izolare

La nivelul județului Vaslui sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică Vaslui: 3915 persoane aflate în izolare la domiciliu, 753 de persoane izolate la domiciliu în ultimele 24 de ore, au ieșit din izolare la domiciliu în ultimele 24 de ore un număr de 134 de persoane, iar în carantină instituționalizată se află în prezent 146 de persoane.

În vederea combaterii răspândirii noului coronavirus dar și a descurajării faptelor de natură contravențională înregistrate în acest context, echipaje mixte ale Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.) au continuat seria de verificări atât în rândul persoanelor fizice cât și a agenților economici.

Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru, cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.
De asemenea, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul M.A.P.N. au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020.

În data de 27 martie 2020 peste 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 3350 de persoane, peste 950 locaţii de izolare/carantinare şi efectuate 280 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 318 sancţiuni contravenţionale în valoare de 534.450,18 lei și alte sancţiuni în valoare de 46.400 lei, fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Polițiștii au dispus plasarea în carantină instituționalizată, sub pază, pentru următoarele 14 zile, față de trei persoane care nu au respectat măsura izolării. Faţă de acestea au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.000 lei.

Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19.

Rugăm cetățenii județului Vaslui să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse de Ordonanța Militară nr. 3/2020 și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit.