“Onoare, toleranţă, incluziune şi prietenie” la Concursului naţional de şah “In Memoriam Elisabeta Polihroniade”

Sâmbătă, 11 iunie, începând cu ora 9.00,  în Sala Mare a Consiliului Judeţean Vaslui va avea loc prima ediţie a Concursului naţional de şah “In Memoriam Elisabeta Polihroniade”, organizat de Centrul Şcolar de Educaţie Inclusivă “Elisabeta Polihroniade” Vaslui, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Vaslui şi Asociaţia Judeţeană de Şah.

Deşi concursul naţional de şah organizat de unitatea de învăţământ din Vaslui continuă o tradiţie mai veche, începând din acest an competiţia se va desfăşura în memoria patronului spiritual, Elisabeta Polihroniade fiind unul dintre cei care nu numai că a fost prezentă în fiecare an la Vaslui, dar s-a dovedit şi un bun mentor şi prieten al organizatorilor şi al copiilor de aici.  Desfăşurat sub genericul “Onoare, toleranţă, incluziune şi prietenie”, concursul reuneşte 80 de copii din şcolile de masă, din şcolile gimnaziale şi liceele din judeţele Bacău, Cluj, Galaţi, Iaşi, Neamţ şi Vaslui. În acest an organizatorii apreciază şi participarea unor echipe de la şcolile din mediul rural, semn că acest sport capătă o amploare tot mai mare, de la un an la altul. Jocul se va desfăşura în trei runde şi va fi arbitrat de prof. Constrantin Grosu (Vaslui), de George Fridl (Comăneşti) şi de Vasile Ursanu (Huşi).  Din păcate, deşi îşi anunţase participarea,  invitatul de onoare al competiţiei, Dan Gabăr, preşedintele ACS „Elisabeta Polihroniade” Bucureşti, nu va putea participa din cauza unor probleme neprevăzute de sănătate.

Câştigătorii concursului vor primi medalii, trofee şi diplome, iar cei clasaţi pe primul loc vor participa la Campionatul naţional de şah  “Elisabeta Polihroniade” de la Olăneşti.

Tot sâmbătă, la finalul competiţiei, se va inaugura tabla de şah  în aer liber, montată în faţa şcolii, realizată la sugestia marei maestre a sportului, Elisabeta Polihroniade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.