Liceenii de la “Ştefan Procopiu”, alături de copiii de la Centrul de zi

Zarvă mare, râsete şi strigăte de încurajare ieri, în părculeţul din faţa Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 Vaslui, unde copiii beneficiari ai Centrului de zi au făcut echipe cu elevi de la clasele a X-a A, a X-a K şi a X-a N de la Liceul “Ştefan Procopiu” Vaslui şi s-au distrat pe cinste, sub coordonarea profesorilor Doina Mazga şi Ina Clara Vlad.

“Ne aflăm aici unde desfăşurăm o suită de activităţi incluse în cadrul proiectului “Dă-i vieţii culoare şi altfel!”, un proiect educaţional încadrat în categoria prevenirii comportamentelor de risc prin desfăşurarea unor acţiuni de instruire, de informare, dar şi de desfăşurare a unor activităţi sportive, ca alternative sănătoase  la consumul de droguri de orice natură. “Vânătoarea de culori”,  a avut ca obiective promovarea unor alternative de viaţă sănătoasă și identificarea de alternative pozitive pentru petrecerea timpului liber, obiective îndeplinite cu succes împreuna cu elevii de la clasele participante în proiect, care au avut fiecare câte un echipaj reprezentant în întrecerea de orientare după indicii. “Sportul o alternativă sănătoasă” a avut ca obiectiv identificarea caracteristicilor unui stil de viață sănătos și promovarea practicării mișcării în aer liber”, ne-a precizat prof. Ina Clara Vlad.

Potrivit acesteia, în cadrul proiectului au mai avut loc şi alte activităţi. Prima dintre ele, intitulată generic “Fii conştient, nu dependent!”, a constat în prezentarea proiectului şi identificarea cunoştinţelor şi a atitudinii elevilor faţă de consumul de cannabis și consumul/abuzul de alcool, printr-un chestionar adresat acestora la începutul activății. Acţiunea s-a desfăşurat la Liceul „Ştefan Procopiu” Vaslui, cu participarea elevilor din clasele a IX-a și a X-a,  alături de cadrele didactice  coordonatoare precum şi de Ema Păvăleanu, reprezentantul CPECA Vaslui.

A doua activitate, “Ce poți face fără droguri”, a avut ca obiectiv conștientizarea privind riscurile consumului de cannabis și a consumului/abuzului de alcool s-a desfăşurat sub forma unui concurs de desene și afișe electronice cu mesaje antidrog. Creațiile elevilor au fost expuse la Silver Mall Vaslui, unde a avut loc și premierea câștigătorilor cu vouchere pentru activități de relaxare la piscină, bowling sau tenis de masă, oferite de gazda expoziției.

Proiectul  s-a desfăşurat în parteneriat cu Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA), Centrul de zi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vaslui şi Silver Mall Vaslui, iar activităţile au fost planificate şi organizate de elevi, sub îndrumarea  prof.  Ina Clara Vlad. De menţionat că proiectul participă şi la Concursul naţional de proiecte antidrog „Împreună” ediția 2016. (Mihaela Zărnescu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.