Alegerile parlamentare și pregătirea pentru sezonul rece, dezbătute astăzi de prefectul Isabel Bogdan
Astăzi, prefectul Isabel Bogdan și subprefectul Mircea Gologan au susținut o conferință de presă, principalele teme dezbătute fiind legate de organizarea alegerilor parlamentare și pregătirea pentru sezonul rece.
În deschidere, prefectul Isabel Bogdan a ținut să precizeze că pe durata mandatului, activitatea va fi direcționată în sprijinul cetățeanului, iar colaborarea cu aleșii locali, structurile MAI, serviciile deconcentrate și Consiliul Județean să fie excelentă.
”Nu tolerez indisciplina, nu tolerez nerespectarea termenelor la anumite lucrări și, mai ales, disprețul față de cetățean. Atât cât voi fi prefect vreau ca fiecare cetățean să fie tratat ca și cum ar fi părinții noștri. Voi fi garantul că lucrul acesta se va întâmpla. Fiecare cetățean care vine la Instituția Prefectului vrea să-i fie rezolvate problemele care le are. Sunt destule probleme, în special pe fondul funciar. Îmi doresc o colaborare bună cu aleșii locali, fiind cei care știu cel mai bine problemele fiecărui cetățean din comunitatea lor. Îmi doresc să asigur o colaborare și coordonare cu serviciile deconcentrate. Atunci când apare o problemă trebuie să o gestionăm cât mai rapid. Îmi doresc o colaborare operativă cu structurile MAI, Consiliul Județean. Pot spune că, în puținele zile de când sunt prefect, am o colaborare de excepție. Instituția Prefectului vreau să fie privită ca o echipă, care să fie în sprijinul cetățenilor. Atât cât vom fi în funcție, ne vom face treaba cu responsabilitate”, a precizat prefectul.
Legat de alegerile din luna decembrie 2016, prefectul Isabel Bogdan a menționat că în această perioadă se finalizează procedura de achiziție pentru tipărirea celor 862.508 buletine de vot.
”Așa cum este stabilit în calendarul electoral, Biroul Electoral de Circumscripție se va ocupa de tragerea la sorți a ordinii partidelor pe buletinele de vot, după care se va trece la tipărirea buletinelor. Procedura de achiziție pentru tipărirea buletinelor este în derulare, urmând ca, cel târziu până pe 26 noiembrie, să avem buletinele de vot imprimate. De asemenea, s-a dat ”Bun de tipar” pentru confecționarea ștampilelor de control pentru cele 525 de secții de votare din județul Vaslui. Pentru ca lucrurile, în ceea ce privește afișajul electoral, să fie clare și pentru a evita orice problemă în acest sens, la acest moment se centralizează dispozițiile primarilor privind stabilirea și asigurarea locurilor ce au ca destinație afișajul electoral. Toate aceste informații vor fi transmise catre Inspectoratul Județean de Poliție Vaslui”, a declarat prefectul Isabel Bogdan.
În ce privește pregătirea pentru sezonul de iarnă, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că în momentul de față sunt constituite stocurile pentru materialele antiderapante, iar Secția Bârlad a CNADR are pregătite pentru intervenții 15 utilaje proprii de deszăpezire.
”Secția Bârlad a Drumurilor Naționale ne-a comunicat că sunt pregătite 15 utilaje pentru deszăpezire iar alte 45 vor fi închiriate. După cum ne-a fost transmis, la acest moment se derulează procedura de achiziție pentru închirerea altor 45 de utilaje. Cantitățile prevăzute pentru iarna 2016-2017 sunt de aproximativ 5.400 tone sare, 1.200 tone nisip, 120 tone clorură de calciu (CACl2), din care s-au achiziționat 530 tone sare, 1.100 to nisip și 48 tone clorură de calciu. La momentul actual, stocul de motorină este de 10 tone. Urmează să se instaleze panouri parazăpezi, imediat ce vor fi eliberate terenurile de culturile agricole, pe aproximativ 6.300 metri liniari”, a mai spus prefectul Isabel Bogdan.
Vasluiul se află pe lista județelor unde contractul de deszăpezire pe drumurile naționale nu a fost încă semnat din cauză că procedura de licitație a fost blocată de contestații.
”Dacă nu vom avea încheiată procedura de licitație din cauza contestațiilor, dar și din cauza perioadelor legale de așteptare pentru încheierea acordului cadru, activitatea de deszăpezire se va efectua cu utilajele proprii sau cu utilaje distribuite din județele vecine, așa cum s-a procedat și în anii anteriori”, a precizat subprefectul Mircea Gologan.