Ajutorul de minimis a îmbogăţit zootehnia vasluiană cu aproape 300 de berbeci şi ţapi de rasă

În data de 7 decembrie, conform  Hotǎrârii Guvernului Nr. 638/2016 privind aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru achiziţionarea de cǎtre producǎtorii agricoli de berbeci / ţapi de reproducţie din rase specializate”, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului Vaslui a efectuat plăţile, în conturile producǎtorilor agricoli din domeniul zootehnic, reprezentând sprijin financiar cuvenit pentru achiziţionarea de berbeci / ţapi de reproducţie din rase specializate.

La nivelul judeţului Vaslui, producătorii agricoli din domeniul zootehnic au achiziţionat un număr total de 244 capete berbeci şi 28 capete ţapi, din rase specializate, în valoare totală de 674.179 lei.

„Numărul total al beneficiarilor este de 50 crescǎtori de ovine / caprine, aceştia reprezentând atât persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane fizice care deţin atestat de producǎtor emis conform prevederilor Legii nr. 145/2014 cât şi persoane juridice constituite conform legii. Ajutorul de minimis a fost acordat, întreprinderilor din domeniul zootehnic care îşi desfǎşoarǎ activitatea în sectorul producţiei primare, pentru achiziţionarea de berbeci / ţapi de reproducţie din rase specializate. Valoarea sprijinului financiar a fost de maxim 2.500 lei atât pentru achiziţionarea unui berbec cât şi pentru achiziţionarea unui ţap, din rase specializate”, a precizat Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.